by • 8 mars, 2015 • NyheterComments (11)785

Är du redo för Apple Watch?

I morgon kväll klockan 18.00 svensk tid drar Spring Forward igång från Moscone Center i San Francisco och vi kommer få veta allt om Apple Watch. Hur är det egentligen med batteritiden, vad kostar den, vilka appar kommer lanseras direkt och när kan vi köpa den i Sverige?

Batteritid

Vad gäller batteritiden så säger läckta uppgifter att under normal användning så räcker batteriet i 19 timmar och under konstant användning så handlar det om 2,5 till 5 timmar. Senare läckor säger dock att det ska röra sig om närmare 5 än 2,5 timmar iallafall. Och det känns som att man nog kommer ta upp sin iPhone ur fickan än att hålla på med klockan fem timmar i sträck.

Hur som helst så kommer man behöva ladda den varje kväll. Precis som man gör med sin iPhone, och det gör man såklart för att det är värt det. Tror ingen av oss skulle vilja gå tillbaka till gamla tiders Nokia och Ericsson-mobiler bara för att batteriet håller i en vecka.

Pris

Priset är också intressant då det enda vi vet är att billigaste modellen i aluminium och glas kostar 349 amerikanska dollar. För helst kanske man vill ha råd med mellanmodellen i rostfritt stål och safirglas samt ett armband i stål eller läder. Men å andra sidan ser de ganska lika ut och kanske är det skönare med ett armband i plast när man tränar.

Intressant ska det bli hur som helst och jag räknar med att Apple Watch Edition i guld är långt utanför min budget. Ärligt talat vill jag inte ens ha en klocka i guld.

Appar

Visst kommer Apple Watch med en hel del inbyggda funktioner som olika sätt att visa tiden, den har koll på vädret, du kan svara på samtal och meddelanden samt att den har stenkoll på din puls och hur mycket du rör dig under dagen. Men det är ändå apparna som utvecklare tagit fram som man är sugen på att få se. Apple har innan lanseringen bjudit in ett antal utvecklare som fått lite speciella fördelar så nog kommer det finnas ett gäng appar direkt när klockan lanseras.

Lansering

Vi vet ännu inte när Apple Watch lanseras i Sverige men enligt vad Tim Cook ska ha sagt under ett besök i Tyskland så kommer den åtmindstone till Europa redan i april. Förhoppningsvis då också till Sverige men kanske kommer det bli så att vi får vänta tills iOS 8.3 släpps då den innehåller Siri på svenska.

Slutat bära klocka

Många av er har säkert slutat bära en klocka på handleden och det är ju egentligen inte så konstigt då den inte tillfört någon funktionalitet sedan mobiltelefonen kom. Det är ju egentligen inte så krångligt att plocka upp mobilen ur fickan eller ta fram den från innerfickan i jackan för att kolla tiden. Men mobilerna blir allt större och visst har det blivit lite krångligare med åren.

Skulle faktiskt vara skönt att bara kunna kolla på handleden, och med Apple Watch kommer man kunna få betydligt mer information än bara tid. Själv gillar jag klockor och har aldrig sluta bära en. Det är till och med så att den klocka jag bär nu har tomt i batteriet och har haft så senaste året skulle jag tro. Jag använder den ju ändå inte för att se tiden men jag gillar att ha något på handleden. Så jag byter gärna ut den mot en klocka som kan mer och tar batteriet slut så verkar det inte vara hela världen för mig.

Förberedd

Du som slutat bära klocka kanske nu börjat igen redan innan Apple Watch släppts bara för att få in vanan igen? Har du köpt trådlösa hörlurar med Bluetooth så du sedan kan lyssna på musik direkt från Apple Watch när du tränar? Har du gång på gång surfat in hos Apple för att se vilka band som skulle passa din till favoritmodell?

Eller skiter du i allt vad Apple Watch handlar om?

 • born2bwild

  Jag är förbryllad… vad ska man ha den till?
  Det finns redan smartwatches som verkar ha bättre specs och även de känns lite meningslösa. Jag kommer nog att köpa en själv om det visar sig att den kan skicka puls till endomondo under löprundan och kanske ha batteri för att ha på sig under natten för att kolla sömnen. Har provat fitbit och den saknar tyvärr koppling till endomodo.
  Men bortsett från detta förstår jag inte hur den är tänkt att ge ett mervärde.
  Tid, javisst, jag har redan en ”riktig” klocka på armen för att slippa slite upp telefonen ideligen. Men mer då?
  Att skicka sin puls till någon via ett snabbmeddelande är nog det tramsigaste jag sett visas på ett Appleevent.
  Foton, nej absolut inte på en sådan liten skärm.
  Sms, nja, kan man slita upp en telefon för att kolla tiden så tror jag nog att ett sms är lättare att skriva på telefonen.
  Se vem som ringer, javisst, om man nu har ett blåtandsheadset för att svara men vem går egentligen omkring med sådan fula snäckor nu förtiden? (skulle det vara lite finare headset så kan man nog redan nu svara på de).
  Vilka fler funktioner ryktas det om? gps, nej. kamera nej.
  Suck.
  /Förbryllad

 • Rene Hansen

  Hoppas inte allas våra prisförväntningar skiter sig enligt denna läcka…

  http://m.iclarified.com/entry/index.php?enid=47572

  Hade sett fram emot en space black version för ~5k, men 20k? Då får det vara…

 • Andreas Nilsson

  Fast det är ju inte en läcka utan John Gruber som gissar för han tycker det är kul. Men visst kan det handla om mycket pengar.

 • BurnKia

  Apple Pay blir väl en av huvudfunktionerna som man inte kommer vilja leva utan.

 • Linuus

  Det börjar väl 18 svensk tid eller?

 • Andreas Nilsson

  Stämmer. Jag hade missat amerikansk sommartid blev jag upplyst om

 • Mortimer Max

  7.500:- eller kanske mer för en Steel låter brutalt mycket. Nä! Gillar allt Apple gör men detta låter som något jag kommer stå över.
  Jag älskar mitt Diesel Bad Ass-armbandsur. Ser bra ut och visar tid och datum korrekt.

 • Ja, för det brukar vara kl 19. Men amerikanerna har redan sommartid och inte vi?

 • TianZhu

  För att solen…? Ja därför :)

 • Monster

  OT men jag tycker vi ska köra sommartid året om. Himlans trams detta med att ställa om klockan framåt å bakåt.

 • Blame Canada!