by • 8 september, 2015 • NyheterComments (0)855

BB-8 kan vara droiden du letar efter

Nu finns det möjlighet att införskaffa sig en helt egen Star Wars-inspirerad droid. Star Wars VII: The Force Awakens har sin biopremiär den sextonde december. Ni som sett den första trailern för den nya Stars Wars-filmen har kanske lagt märke till den nya orangefärgade roboten som rullar fram i en av scenerna.

Då filmen utspelar sig 30 år efter den senaste filmen så är detta en ny liten krabat vi kommer få lära känna. Vi kan faktiskt till och med skaffa oss varsin helt egen liten droid. Som alltid så kommer det att finnas olika leksaker och andra marknadsföringsartiklar i anknytning till den nya Star Wars-filmen, varav droiden som heter BB-8 är en.

BB-8, som sphero har utvecklat kan styras med din smatphone, antingen över bluetooth eller med rösten, och då göra olika saker. Du kan låta den rulla runt och upptäcka områden själv, eller själv skapa små äventyr åt den genom att be den patrullera specifika områden.

BB-8 ska, enligt sphero, kunna skapa en egen ”personlighet” utifrån hur du som användare interagerar med den under en längre tid. Enheten kan laddas trådlöst och har 60 minuters batteritid. Om du är intresserad av att köpa en liten BB-8 så kostar den 150 dollar (ca 1270 kronor) och går att beställa från spheros hemsida som finns som källa finns här nedanför.

Källa: Sphero.co