by • 23 juni, 2009 • NyheterComments (10)1078

Beats by Dr. Dre – mäktigaste iPhone-hörlurarna av dem alla

Beats by Dr. Dre

Vill du ha de absolut fetaste hörlurarna till din iPhone är valet rätt givet. Beats By Dr Dre är så brutalt bra att de förstör ljudupplevelsen från allting annat som vi testat. I vanlig ordning skall vi emellertid nämna att vi jämför med iPhone-hörlurar och ingenting annat, det vill säga lurar med mikrofon.

Det är också detta som särskiljer dessa lurar från övriga, det är inte svårt att göra stora hörlurar med bra ljud, däremot är det uppenbart svårare att göra stora hörlurar med bra ljud och en suverän mikrofon.

Tillfredsställande på alla sätt och vis

Men vi börjar med ljudet som strömmar in i vår skalle. Marknadsförings-copyn pratar om att Dr Dre, eller Andre Romelle Young som är hans riktiga namn, ville ha lurar som han själv ville använda i sin studio och då togs Beats By Dr Dre fram av Monster Cables. Huruvida han faktiskt använder dem eller inte kan jag omöjligt veta men det är tur att hans signatur inte är med i mer än namnet och via en bild på kartongen för Mr Dre är faktiskt ingen som jag kan identifiera mig med. Jag har inte ens koll om han är west eller east coast.

Men skulle han använda dem så lär han vara rejält nöjd. Det är helt fantastiskt ljud, basen är alldeles brutalt lagom och klarheten likaså. Ännu mer uppenbart blir det om vi av någon anledning måste byta ner oss till, låt säga Apples In-Ear-lurar, ja då är det inte ens roligt längre, då känns det som att vi köpt ett par hörlurar på Statoil för 49,90.

Allt är relativt

På tal om Statoil, Beats-hörlurarna har aktiv ljudisosolering och kräver därför batterier, de går inte ens att använda utan och det är något som onekligen är på gott och ont. Gott att funktionen finns, ont att om batterierna tar slut mitt ute i djungeln (urban, som riktigt) så är det kört. De varnar dock i rätt god tid genom att ändra färg på en liten lysdiod från rött till orange, rött är alltså bra i detta läge. Det finns en av- och påknapp och den mina vänner, är till för att användas.

Tyvärr läcker hörlurarna lite väl mycket och därför gäller det att inte köra allt för hög volym när du sitter på tåget eller liknande, det kan i och för sig vara ett stående tips om vi ser till öronhälsa.

Så var det ju det här med mikrofonen

Mikrofonen och tillhörande knapp för att styra samtal och musiken är helt perfekt. Sitter i rätt höjd, precis rätt klickmotstånd och då kabeln är utbytbar (följer med både med och utan mikrofon) kan du enkelt hålla koll på att den inte vänder sig från dig och ut mot blåsten så som vissa andra har problem med.

Allt som allt är det här nästan helt perfekta hörlurar, till och med förpackningen är premium och liknar mer en dyr vinlåda. Men det är ingen bakom dessa hörlurar som skäms att ta betalt, med ett pris på cirka 3600 kronor är dessa de absolut dyraste hörlurarna vi någonsin använt men det är värt varenda krona.

Problemet med stora hörlurar som täcker halva huvudet kombinerat med varma sommardagar kvarstår även med dessa.

recensionikonrecensionikonrecensionikonrecensionikonrecensionikon

Betyg: 5/5.

+ Ljudet är fantastiskt.
– Läcker ljud lite väl mycket ibland.

Pris: 3595 kr

Officiell webbsida, utlånade av Kullander.

 • Jon

  du måste sätta ett minus för priset. herregud 3595 är ett rån mitt på ljusa dan, oavsett hur bra de låter

 • Jag tycker inte de var särskilt snygga.

 • Ken Burns Effect

  Monster Cable är ett skitföretag som orättfärdigt stämmer konkurrenter till höger och vänster!

  Ex vis försökte de med Blue Jeans Cable:
  http://www.audioholics.com/news/industry-news/blue-jeans-strikes-back

  Och deras hutlösa priser på kablar och kontakter med en marknadsföring värdig försäljare av ormolja gör inte saken bättre.

  Sedan kan man undra hur bra noise reduction fungerar, musik brukar alltid låta lite sisådär med dylika funktioner. För tal kan det säkert vara bra i störiga miljöer.

  Själv är jag väldans nöjd med AKG (K271, K171) och Beyer (DT250) lurar, någon variant av dessa modeller med mikrofon skulle kunna vara ett bättre och billigare alternativ.

 • Ted

  Varför använder dom kanal 6 logo på sidan ;-)

 • Douglas

  Riktigt bra hörlurar, kanske de bästa på marknaden för detta ändamål. Balanserar perfekt på linjen mellan att vara för kraftiga för exempelvis en Iphone. Men tyvärr, även om de hade kostat 700kr hade jag aldrig någonsin kunnat köpa dem.

  Min fråga till tillverkaren är hur man kunde låta en sådan fantastisk teknik gå till spillo i denna otympliga och gräsliga design?

  Påminner om någon framtidsvision från 50-talet.

  Riktigt synd, hoppas ni lär er till nästa gång. Lycka till!

 • alex

  testade dessa lurar i new york! dom är helt stört bra..HELT jävla stört bra

 • David

  Beatslurarna är helt sjukt bra. Visst, det är mycket pengar. Men man måste värdera hur mycket det är värt att faktiskt få musiken att låta bra. Funktionerna som integrerats till iphone är helt magiska, sjukt smidigt. Köp dom, du kommer inte ångra dig. Högt imponatorvärde. =)

 • Erik Åström

  Jag äger faktiskt ett par som jag köpte i Juni förra året i New York. Jag provade dem första gången i apple store när det var fullt med folk i affären. När jag satte på mig lurarna försvann allt ljud runt mig och en låt av Rihanna började spela och jag var fast. jag köpte dem för 300:-USD + skatt (ja de kostade bara 300 dollar och inte 349 som de gör nu)
  De må vara snäppet dyrare än konkurrenterna men ljudet är galet, tål att nämnas att samtliga kontakter är täckta med 24K RENT guld.

 • lisa

  Är Beats by dr dre Solo HDs bra & värt pengrna?

 • Nima Goniband

  @ken burns effect

  lite dubbelmoral här då du inte nämner någonting om Apple som råkar vara ett ännu större skitföretag, men som du säkert gladeligen lägger ut flera tusen på när du ska köpa datorer för överpris som får hin onde att vända sig i graven