by • 13 september, 2015 • NyheterComments (10)1091

Bekräftat: Mer RAM i nya iPhone 6s och iPad Pro

Uppdatering: Även nya iPad mini 4 har fått en RAM-uppgradering i form av en dubblering, till 2GB.

Det har de senaste dagarna ryktats om att Apple fördubblat mängden RAM i de nya iPhone-modellerna samtidigt som Adobe kortvarigt råkade specificera att iPad Pro är utrustad med 4GB RAM.

När det kommer till Apples mobila produkter har mängden RAM aldrig officiellt specificerats, vilket är märkligt då just denna specifikation har påtaglig effekt på användarupplevelsen. Nu har dock en utvecklare via Apple utvecklingsprogram Xcode (7 GM) bekräftat att iPhone 6s och 6s Plus har 2GB RAM och iPad Pro – precis som Adobe avslöjade – har 4GB.

Att iPad Pro kommer med hela 4GB RAM är inte så konstigt med tanke på att den betydligt större skärmen, och med nya iPhone kan du räkna med att kunna hålla betydligt fler appar och Safari-flikar vid liv utan att systemet behöver ladda in informationen på nytt.

Källa: Twitter

 • Jag har sedan länge bestämt mig för att köpa den första iPhone med 2 GB. Anledningen att jag inte köpte iPhone 6 var en enda: att den bara hade 1 GB. Nu blir det köp däremot.

 • B?kka

  RAM-minne hit och dit.

 • Dan

  Finns det några säkra källor på iPad mini 4? Jag hoppas att den har 2 GB också.

 • Willy

  Varför hänger alla upp sig på RAM-minnet när det gäller iPhone? Okunskap?

 • Dan

  Varför skulle det vara okunskap? Mer RAM-minne är en av dom sakerna jag längtar efter mest till min iPad mini. Är trött på att alla appar ska laddas om hela tiden, räcker att klicka på en länk till Safari för att allt ska tömmas från minnet…

 • Jag tror att jag är okunnig; det är förklaringen. ;-)

  Allvarligt talat, idag kör iOS utmärkt på iPhone 6:s 1 GB, men i framtiden misstänker jag at just den parametern kan fungera som skiljelinje för olika typ av mjukvaruuppdateringar från Apple. Vi se redan hur iPad Air 2 (2 GB RAM) kommer stödja Split-View i iOS 9, medan iPad Air 1 (1 GB RAM) inte kommer göra det.

  Sedan är det ju inte säkert att det beror på minnet, men jag vill i alla fall ha den parametern säkrad. Av skälet ovan.

  Och så tycker jag folk hänger anmärkningsvärt LITE upp sig på minnet. Allmänt sett, inte mycket snack om det, tycker jag.

 • Dan

  Tack! Nu hoppas jag bara att den kommer snart också! Apples sida säger både att den inte skickats och att den har skickats, så jag hoppas att den har skickats… :) Dom har ändrat leveransdatum från torsdag-måndag till onsdag-fredag. Men att den skulle levereras imorgon när jag inte ens fått en trackinglänk ännu låter ganska otroligt. Men jag är nöjd med vilket som bara den kommer före helgen… :)

 • B?kka

  Typ.

 • Feelip

  Löjligt att bara gå på siffror sådär. Kolla tester där man jämför iPhone mot 3 GB ram från Androider. Där ser du hur mjukvara är det viktigaste.