by • 11 februari, 2010 • NyheterComments (4)229

Bill Gates är inte så entusiastisk om iPad

Bill Gates har nyligen kommenterat vad han tycker om iPad och han är inte så där überentusiastisk. Problemet är att det inte finns något fysiskt tangentbord, penna eller röststyrning enligt Bnet.

Det är väl ungefär det som skiljer till exempel dundersuccén iPhone och dunderfloppen Sony Ericssons Xperia X1. Ja och förstås ett värdelöst mobiloperativsystem från företaget Gates grundade.

Microsoft är också ett företag som satsat på Tablets med mer eller mindre entusiasm de senaste 10 åren. Alla har dock baserats på den vanliga skrivbordsmetaforen i form av Windows. Något som inte alls fungerat på marknaden. Det är framförallt därför just iPad kommer att lyckas, den går att använda till det den är tänkt till.

 • Dolf

  Man får ju bara hoppas att någon gör en fungerande penna till iPad. Kan ju inte vara så svårt. Fysiskt tangentbord går ju att köra trådlöst, Har han missat det? Varför ska man ha fysiskt tangentbord på en touchplatta? Hellre då elektronisk tryckrespons.

  Men det är ju självklart han inte gillar iPad. Tycker bara det är konstiga argument han slänger med. Han kunde ju gått åt Apples begränsningar istället men då kanske folk tittar på samma sak i windows och han biter sig själv i baken.

 • Henrik

  Är det inte exakt samma sak som händer nu som hände vid iphoneintroduktionen? Konkurrenterna stod på sina nyfikna tår inför lanseringen. När den lanserats stirrade de sig blinda i sina egna spegelbilder över hårdvaruspecar, uteblivna funktioner, inlåsthet mm och visade noll förmåga att se framåt.
  Jag antar att de känner sig tvungna att kommentera ipad, men att gå i samma fälla två gånger… De framstår inte bara som dumma utan totalt inkompetenta på att driva utveckling och se möjligheter.

  Detta måste ju vara precis det Apple önskar – att konkurrenter går tillbaka till sina kontor och belåtet lutar sig tillbaka för att ge Apple ytterligare tidsfördelar. Och det på en marknad där tid är värt så sjukt mycket.

 • Ciryon

  Hahaaa, precis så är det.

 • Dolf: ”Tryckkänslig” stylus/penna till iPhone och iPad: http://www.tenonedesign.com/stylus.php