by • 27 augusti, 2014 • NyheterComments (0)953

Bloomberg: Apple lanserar iPad med 12,9″-skärm i början av nästa år

Ryktena om en större modell av iPad tar ny fart när Bloomberg säger sig ha pratat med insatta källor som påstår att Apple kommer att lansera en större iPad så snart som i början av nästa år.

Skärmstorleken sägs bli på 12,9 tum, precis som de första ryktena pekade mot för över ett år sedan och enligt Bloomberg har Apple jobbat med leverantörer i minst ett år för att utveckla touchskärmar i denna storleksordning.

Ipad 12-9 koncept 1

Bloomberg spekulerar kring ifall Apples satsning på större modeller av iPad är ett sätt att vända det senaste halvårets dalande försäljningssiffror för iPad, medan The Verge föreslår att det grundar sig Apples sena satsning med att öka storleken på iPhone – att redan efter årsskiftet lansera en större iPad-modell skulle förhindra att Apple hamnar i ett underläge ännu en gång, menar man.

Samtidigt förklarar Tim Cook kortfattat i en intervju hos Recode att den sjunkande försäljningen av iPad endast är något temporärt, och att han sett samma sak hända med i alla Apples produktkategorier.

”We couldn’t be happier with how we’ve done with the first four years of the iPad,” and added that, ”I’d call what’s going on recently a speed bump, and I’ve seen that in every category.”

Om detta rykte visar sig bli verklighet bör Apple i samma veva, om inte tidigare, möjliggöra för visning av två appar sida vid sida.

Konceptbilderna är framtagna av Ciccarese Design på uppdrag av Macrumors.