Övrigt

Bluetooth 4.0 i Apples nya datorer

bluetooth-110720Apple har inte varit kända för att vara snabbast med att bygga in senaste versionen av bluetooth i sina produkter men nu verkar det bli ändring på det.

Sedan drygt en månad sitter Apple med i styrelsen för Bluetooth Special Interest Group och i senaste Macbook Air och Mac mini som släpptes igår har man gått direkt från Bluetooth 2.1 till 4.0 utan att passera 3.0.

Bluetooth 4.0 innehåller “Classic Bluetooth,” “Bluetooth High Speed,” och “Bluetooth Low Energy” protokoll.

Nu är jag ingen Bluetooth-expert men det jag har fått fram om dom olika protokollen är att High-speed används för att skicka stora filer som film och musik betydligt snabbare än tidigare, classic stödjer de äldre versionerna och Low Energy är precis som man kan gissa anpassat för extremt låg energiförbrukning och är tänkt att fungerar på kortare avstånd men ändå nå längre än konkurrerande RFID.

Jag gissar att vi även kommer få se detta i kommande versioner av iPhone och iPad och givetvis övriga datorer,

Och visst låter det bra med snabbare och mindre energikrävande Bluetooth men är det någon idag som använder Bluetooth till något annat än headset? Vem kommer ens på tanken att skicka en film via Bluetooth?

Under en längre tid har det ryktats fram och tillbaka om huruvida Apple ska bygga in möjligheten att betala för saker i butiker via RFID i nästa iPhone och det senaste jag har läst tyder väl på att det nog inte blir så. Kan det bero på att Apple som vanligt går sin egen väg och bygger ett liknande system baserat på Bluetooth 4.0?

Den som lever får se.

Via appleinsider

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!