by • 20 oktober, 2008 • NyheterComments (3)324

Call of Duty 4 – Äntligen.

Call of Duty-serien behöver ingen närmre presentation. Ettan och tvåan var riktigt schyssta WW2-shooters medan trean inte släpptes till någon datorplattform över huvudtaget (Nej Sony, PS3 är inget annat än en spelkonsoll). Fyran har precis kommit till Mac och man kan väl säga att utvecklarna tagit det som var bäst från de två tidigare spelen och lagt in i nutid. Det betyder med andra ord att man är i mellanöstern och härjar. Mycket sand och bilskrot med andra ord.

Handlingen är ganska ointressant dock, Call of Duty 4 är ett multiplayer-spel fullt ut och det är tänkt att vi skall spela med våra vänner (Snart dags för en Macspel.nu-server?). Denna delen är bra, den är riktigt bra, det är kort och gott skitkul att skjuta ihjäl varandra med alla de härligt maffia vapen modern virtuell krigföring hör till. Och det är allt du egentligen behöver veta om spelet.

Läget för den här typen av spel till Mac kan sammanfattas på ett sådant sätt som att vill du spela framtidsbetonat är det Quake Wars som gäller medan om du vill lira nutid är det Call of Duty 4.

För att kunna spela med dina PC-polare (eller för den delen Mac-spelare som redan uppgraderat) så bör du starta igång den senaste patchen för spelet som du bland annat hittar på Aspyrs webbsida.

Namn: Call of Duty 4 – http://www.aspyr.com/product/info/88

Releasedatum: Ute nu

Cirkapris: 500 kronor

Betyg: 4/5

Call of Duty 4 är utlånat av Aspyr.

  • Felix Thalén

    Ser väldigt fint ut på bild iallafall, ni får gärna skriva om specifikationer för spelen. Dessutom så låter inte en idé om en egen server så dumt, jag skulle bli väldigt intresserad!

  • Johan Hortling

    Ja detta är ett bra spel, synnerhet i multiplayer och kanske inte i singelplayerdelen av spelet där Call of Duty serien är ganska linjär i sitt utformande. Om de kommer upp en server här så e ja nog inte helt främmande att sätta igång och spela CoD4 för mac med er då de känns jobbigt att börja spela det nu på Xbox 360 då alla är så snuskigt bra. För det har ju funnits där bra länge nu men när alla börjar i samma låga rang på macen så skulle de vara värt ett föesök…

  • joakim

    tja man