by • 10 december, 2013 • NyheterComments (0)629

Castro – ny, innovativ och snygg podcast-spelare för iOS 7

Castro är en ny podcast-spelare helt designad för iOS 7. Den har ett formspråk som inte alls liknar andra podcast-spelare i App Store som både är mer minimalt, luftigare och mer baserat på gester än knapptryckningar.

Appen känns som en fräsch fläkt om man ser på hur appar som Podcaster, Downcast och Instacast ser ut som varit med sedan iOS 6 och tidigare. Här har utvecklarna börjat om på nytt och skapat något helt eget.

En innovativ lösning är hur du kan spola i en podcast genom att svepa över spelkontrollerna. Ovant första gången men betydligt effektivare.

castro_dump

Men allt är inte frid och fröjd även om det kanske är småsaker men jag stör mig lite. Grafiken för de podcasts du prenumererar på visas i cirklar och det passar liksom inte in i grafiken för de allra flesta. Kanske snyggt gränssnittsmässigt men inte i praktiken.

Lyssnar du på många podcasts finns det heller inte möjlighet att dela in dessa i listor som exempelvis Instacast kan. Det finns heller ingen version för iPad eller Mac men det är nödvändigtvis ingen nackdel för just dig, det går dessutom fins att strömma ljudet via AirPlay.

Men sammantaget gillar jag appen och hur den listar i datumordning med dagar och över lag hur appen ser ut. Den stödjer också bakgrundsuppdatering som var en av nyheterna i iOS 7 så nya avsnitt laddas hem i bakgrunden och du blir notifierad när de är klara att lyssnas på.

Kanske inte den mest funktionsrika appen men den gör sitt jobb på ett effektivt sätt och den är nog kanske det viktigaste. Har absolut potential att få en plats på min hemskärm så jag kommer fortsätta ge den en chans. Just nu är dessutom introduktionspriset 22 kronor fram tills nästa uppdatering kommer ut så passa på om du är intresserad av en podcast-app som från grunden är tänkt för iOS 7.

Castro här du hem från App Store och du kan läsa mer på castro.fm

[related]Mer om podcast[/related]