by • 15 maj, 2009 • NyheterComments (5)1627

Centrala Göteborg får ett stort sammanhängande trådlöst nätverk

Avenyyyyyyn

Grattis Göteborg! (Skall uttalas precis så som det förväntas att det skall uttalas i detta sammanhanget) The Cloud kommer till stan och det med råge.

The Cloud är en leverantör av trådlöst bredband (wifi) och Göteborgs stad har nu bestämt sig för att anlita dem för att få upp ett trådlöst nätverk som täcker hela citykärnan (dvs innanför vallgraven). Även andra områden så som Stenaterminalen, Universitetet och Avenyn kommer att ha mottagning.

Göteborgs egna informationssidor kommer att vara helt gratis att tillgå men för att surfa in på mer underhållande sidor så är det bara att ta fram kreditkortet.

Frågan är hur en sådan här investering kommer att kunna investera sig nu när det kommer att sitta 3G-modem i var och varannan enhet.

 • Peter

  Jättebra att de satsar på trådlöst nätverk men jag tycker att det borde vara gratis för alla.

 • Thorley

  Måste säga att det sådana här öppna trådlösa nätverk mest är till ens förtret, ens mobil loggar in automatiskt och sen så undrar man varför ingenting fungerar. Upptäcker efter en stund att man är uppkopplad på ett nätverk som vill ha ens kontonummer för att det ska fungera, (varför ge dem pengar när man redan betalar till sin teleoperatör som har 3G) vilket man inte tänker ge dem för att man kommer vara utanför deras räckvidd inom de närmaste minuterna och att hålla på att plocka fram användaruppgifter för varje gång man hittar deras nätverk går fet bort. istället måste man stänga av wifi på telefonen.

  Antingen låter ni mig surfa eller inte. inget halvdant skit!

 • Pelle

  ”Frågan är hur en sådan här investering kommer att kunna investera sig nu när det kommer att sitta 3G-modem i var och varannan enhet.”

  Tja, med tanke på att det sitter WiFi kretsar i mer eller mindre allt som säljs idag, mobiler, Nintendo, Playstation, ipod osv så tror jag inte det blir nått större problem.

 • Pelle, problemet är väl att många enheter inte har möjlighet att logga in på webbaserade inloggingstjänster så som The Cloud.

 • Pelle

  Peter, om enheten har en webbläsare av något slag så ser jag inga problem med att logga in på en sådan tjänst.