Övrigt

CloudyTabs listar iCloud-flikar i menyraden

Funktionen iCloud-flikar – eller iCloud Tabs på engelska – är för mig något som jag numera använder dagligen. Det är en förlängning av Apples “börja här och fortsätt där”-filosofi som iOS och OS X på senare år har fått mer och mer stöd för. Men så använder jag också Safari som förvald webbläsare på min Mac, vilket långt ifrån alla gör.

iCloud-flikar har tills nu varit begränsat till just Safari, till många Chrome- och Firefox-användares förtret. Officiellt är det forfarande begränsat till Safari, men med hjälp av den helt nya gratisappen CloudyTabs kan nu alla dra nytta av funktionen, oavsett vilken webbläsare som föredras.

CloudyTabs nästlar ut all data relaterat till iCloud-flikar från en gömd .plist-fil i OS X och presenterar alla länkar organiserade efter vilken enhet de är öppna på i en lista från menyraden. Ett klick på appen ikon i menyraden fäller ut listan och vips så har du alla dina flikar lättillgängliga. Länkar öppnas i den webbläsare som du har valt som standard och det går att CMD-klicka för att öppna länken i bakgrunden.

Det går också att söka i listan genom att bara börja skriva med tangentbordet när listan är utfälld, praktiskt för dig som ofta har mängder med flikar öppna på många olika enheter. Det går också att öppna alla flikar på en och samma gång om du så vill det.

CloudTabs är kostnadsfritt och laddas ned från GitHub (skrolla ned till “Installation”). På grund av hur appen hämtar den nödvändiga data som krävs från en gömd iCloud-fil kommer appen antagligen aldrig ta sig in på Mac App Store.

Tänk på att du måste ha iCloud-konto aktivt på den Mac du kör programmet på, samt att “iCloud-flikar” ska vara aktiverat för kontot.

[via: http://www.macstories.net/news/cloudytabs-puts-icloud-tabs-in-your-macs-menu-bar/ “Macstories”]
[source: https://github.com/josh-/CloudyTabs “CloudyTabs (GitHub)”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!