by • 9 september, 2010 • NyheterComments (4)225

Dagens Mac OS X-tip #11 – Individualisera mera

Utseende

Mac OS X är inte direkt känt för att vara öppet för allt för mycket ändringar när det kommer till färg och form. De flesta har säkert lagt in sin egen skärmsläckare och bakgrundsbild men det finns ett par saker till som går att göra.

Då jag personligen har en viss förkärlek till det gråa (och därför älskar nya iTunes 10) så ändrar jag alltid ”trafikljusknapparna” till helgrått. Dessa inställningar finns under Systeminställningar och sedan Utseende. Där kan du också välja markeringsfärg till en färg som passar bättre än blått.

Slutligen har du möjlighet att göra den transparenta menylisten betydligt mer solid genom att gå till Systeminställningar – Skrivbord och skärmsläckare. Fram till Mac OS X 10.5 var det för övrigt precis så som den såg ut.

Visa visningsalternativ

Vill du förändra storleken på ikonerna eller texten på skrivbordet och övriga Finders innehåll hittar du det under Innehåll och sedan Visa visningsalternativ. Findern måste vara aktiv för att få upp denna menyn.

Nöjer du inte dig med detta så kan du förändra betydligt mer genom tredjepartsprogrammet Candybar från Panic.

 • Henrik Eriksson

  Var har du hittat den där färgglada bakgrundsbilden?

 • Peter Esse

  Bra fråga… om du ger mig din epost så mailar jag dig den till dig!

 • Henrik Eriksson

  Hittade den i ett inlägg på skrufve.se med bakgrundsbilder.

  Tack ändå.

 • tobias

  Bra tips!
  Men jag skulle också vilja prova den bakrunden.

  @Peter skicka den gärna till mig på hemsidainc@hotmail.com eller om @Henrik kanske kan länka den, för jag hittade inte den.