by • 4 oktober, 2010 • NyheterComments (2)339

Dagens Mac OS X-tips #17 – Strukturera upp dina brevlådor

Använd den här brevlådan till

Använder du IMAP, Mobileme, Exchange eller någon annan lösning där dina mail stannar kvar på serven så kan det ibland hända att du får dubbla mappar för till exempel skickade meddelande och raderade filer.

Anledningen är att olika program tycker att samma funktioner kan heta  olika saker medan serven i sig kan tycka något helt annan och så fortsätter det. Du kan emellertid säga till till Mail vilken mapp som gäller och det gör du genom  menyn Brevlåda och därefter ”Använd den här brevlådan till”.

  • ”någon annan lösning för din mail” – menar du Kerio Connect?
    I så fall är det jätteviktigt att se till att brevlådan Junk Mail att används för skräppost, så att Kerio Connect lär sig vad du betraltar som skräp.

    ~Jörgen

  • sarah von r

    den mailklient som finns på os x ger mig inte den trevliga lösning du beskriver. Jag har kopplat två mailkonton till denna klient (min hemsidas plus g-mails) och blir väldigt frustrerad över att ha runt tio olika mappar och brevlådor och jättemycket dubletter. Normalt sett anser jag mig vara haj på datorer men DETTA går över mitt förstånd. Kan du tänka dig att maila mig på kamratanda at gmail punkt com för att förklara hur jag kan lösa detta. Det vore hyggligt! Tack