by • 24 september, 2010 • NyheterComments (8)226

Dagens rykte: 7″ iPad är klar och 11,6″ MacBook Air innan året är slut

air_ipad

Två rykten kommer idag via AppleInsider. Dels är en 7″ iPad enligt källor i Shenzhen, Kina, färdigdesignad. Under utvecklingens gång har fem olika modeller tagits fram men nu ska den slutgiltiga alltså vara klar och den liknar mera en iPhone 4 än den ursprungliga iPaden.

  ”Yes there will be a (7-inch) tablet, yes it’s well underway in terms of product development and in fact it’s a finished product,” the report said. ”Yes 5 plus different designs have been floating around to help Apple protect itself from people discovering its next product look and feel but… the final design will in fact bear more resemblance to the iPhone 4 stylings than the original iPad design.”

Andra ryktet handlar om en mindre modell av MacBook är som tagits fram för att särskilja den mera från den vanliga MacBook-linjen. Rykten pratar här en möjlig design där den delvis är konstruerad i kolfiber. Upp till en halv miljon enheter ska ha beställts för leverans innan 2010 är slut.

  On Friday, a report put out by Taiwanese rumor site DigiTimes appears to further corroborate such claims, alleging that Apple’s primary notebook manufacturer Quanta has landed orders to produce the first 400,000-500,000 11.6-inch ”MacBooks” for delivery to the Mac maker before the end of the 2010 calendar year.

Frågan är lite vilken målgruppen är för en större iPod-Touch som i princip en 7″ iPad skulle bli. Jag kan kanske tänka mig för företag och spelare då jag tycker att dagens 9,7″ fungerar alldeles utmärkt för att surfa, maila, läsa m.m. Men den är lite stor för att vara riktigt mobil och lite tung som spelmaskin. Men vi får se om det finns någon eld bakom röken.

Att en ny MacBook Air måste tas fram är dock mera säkert tycker jag. Nuvarande modellen är helt enkelt för dyr i förhållande till fördelarna med en tunn dator. Den behöver bli mindre och lättare för att försvara priset som en premiummodell.

AppleInsider
Chinese site claims design of Apple’s 7-inch iPad is ‘finished’
Apple readying production of smaller, lighter 11.6-inch MacBook Airs?

 • Mattis

  7″ iPad tror jag skulle vara bra för spel. Själv gillar jag den stora skärmen på dagens iPad eftersom jag mest surfar på den.

 • pierrec

  En 11,6″ Macbook Air vore, inte riktigt en katastrof men, illa. Har de inte själva sagt att med en mindre skärm måste man kompromissa med tangentbordet? Vill man ha en mindre skärm än 13″ men större än vad iPhonen har finns iPad:en. Var inte det så de motiverade iPad:ens existens när de introducerade den i Januari?

 • Andreas Nilsson

  Ja och man vill aldrig se film på en liten skärm heller :)

 • Roger

  pierrec: Den gamla 12″ Powerbook hade ju ett fullstort tangentbord så 11,6″ är nog ingen omöjlighet av den anledningen. Tolvtummaren var en fantastisk skön liten dator. Jag har aldrig riktigt blivt kär i Apples 13″:are med tanke på det det onödiga utrymmet runt tangentbordet. Mitt hjärta har aldrig slutat klappa för tolvtummaren. Nu har jag 15″ Hi Res och accepterat/gillar den storleken storleken av helt andra skäl. Det känns just nu svårt att backa till en 11,6″ men jag gillar idén.

 • Mats

  Om det nu är sant …
  Jag är tveksam till en 7″ iPad eftersom jag är supernöjd med storleken på min iPad idag. Den är precis så portabel som jag vill att den skall vara på t.ex. resor samtidigt som upplevelsen behålls för exempelvis film. Börjar man inte splittra sig på för många modeller nu? Man verkar ösa ut nya storlekar med olika innehåll snabbare och snabbare … Snart hinner ju inte plånboken med ;-)

 • Rikard

  Med en custom SSD och deras nya batterier så är det väl kylningen av CPUn som sätter gränsen för hur tunn en macbook air kan bli. Det är nästan så man får gåshud.

 • pierrec

  Roger: Jag ser nu på bilden till inlägget att det verkar fungera med tangentbordet, trots allt. Det kanske bara var nyhetens (o)behag. Jag är sjukt sugen på en Macbook Air, så vi får se hur det blir.

 • Fredrik Krohnman

  I3, vettigt grafikkort, 4Gb ram & SSD skulle få mig att slå till på en air, 13,3″ eller 11,6″ kvittar.