by • 11 mars, 2009 • NyheterComments (9)277

Det blev en ny iPod Shuffle

Nya iPod Shuffle

Apple Store var nere under förmiddagen för uppdatering. Som vanligt utan några som helst förvarningar och denna gång dessutom utan några direkta rykten om vad som komma skulle. Men, Macrumors hade ändå fått nys, via sitt forum, om att en iPod Shuffle var på intågande. Så var också fallet.

En ny iPod Shuffle i två färger, ljusgrå och mörkgrå, med 4 GB minne för 895 kronor blev verklighet. Dessutom har Apple lagt till en ny funktion kallad VoiceOver som talar om vilken låt det är som spelas. Så, ja, det är den första iPod som talar till dig. Dessutom talar iPod Shuffle på Svenska! Det låter ganska trevligt och tydligt. Oerhört smart för en iPod utan display.

Precis som förut kan du enkelt knippsa fast iPod Shuffle i bältet eller i väskremmen och den är fortfarande mycket liten. Formen har som synes ändrats och liknar Apples fjärrkontroll. Det liknar faktiskt tidigare iPod Shuffle en del också.

Se också videoguiden som Apple lagt upp..

Reklam: Beställ nya iPod shuffle hos Kullander.se

 • Ken Burns Effect

  Den va la go enna!

  Fattas bara anslutning för tredjepartslurar.

 • Ken Burns Effect

  Åsså spelar den Lossless!

  Nice, supernice.

 • Peter

  Jag tycker den andra designen var snyggare. Och avsaknaden av knappar på den gör ju att man är tvungen att använda apples egna lurar till den.

  Jag gillar den gamla designen bättre

 • Zop

  Jag är inget större fan av Apples hörlurar tyvärr, men det kanske kommer någon adapter framöver för tredjepartshörlurar. Visserligen är jag inte intresserad av en ny Shuffle över huvud taget. ;)

 • thor

  Förstår inte riktigt hur det är tänkt, känns som att shuffle bara är till för träning nu, (med apples hörlurar som inte sitter jättebra.) det är ju inte riktigt så att man kan koppla in någonting som INTE har fjärrkontroll

 • Peter

  Nu blir jag sugen på att skynda mig att införskaffa den gamla shuffles bara för att hinna få en innan de slutar tillverkas.

  Är det någon som vet om man kan ha iPod Touch och synka den med itunes samtidigt som man har en shuffle och synkar med sammam bibliotek?
  För det skulle vara kul att ha en shuffle till träning men det blir ju problem om man bara kan synka itunes med en ipod.

  Nån som vet hur det ligger till med det?

 • Martin

  @ Peter.
  Jag tror inte det är några problem att synka flera iPods till samma bibliotek.
  Läs mer här: http://www.google.se/search?q=multiple+ipods+on+one+computer

  Jag gillar nya formen på shuffle, men som många andra är inte Apples hörlurar favoriten :/

 • Ken Burns Effect

  @Peter: Fråga Karl Lagerfeldt, han har 40 iPods!

 • Pontus

  Jag gillar faktiskt denna och skönt med slopade knappar. Den är ju till för träning och hur jobbigt är det om man helt plötsligt ska gräva i sin fick el. dyligt och byta låt. Nu kan man byta direkt vid örat. Tycker den är snygg med.