by • 7 september, 2010 • NyheterComments (2)226

Detta är iPodens historia

När det presenterades nya iPodar i onsdags så var det 4:e generationens iPod touch och Shuffle samt 5:e generationens iPod nano. Eventet markerade emellertid också slutet för iPod classic som nu bara verkar finnas kvar så långt lagret räcker.

iPod classic är vidareutvecklingen av originalmodellen som kom 2001. På den tiden var det faktiskt inte ett scrollhjul utan det snurrade runt som ett helt vanligt dödligt hjul. Det försvann emellertid i tidig uppdatering. I och med samma uppdatering fick den stöd för Windows.

Apple har tagit fasta på detta faktum och lagt upp en sida över iPodens historia och vill du känna dig nostalgisk är det bara att surfa in på apple.com.

När Steve Jobs presenterade iPod så var skepsisen extremt stor och många förutspådde en tidig och snabb nerläggning. Så här i efterhand kan vi se att den inte bara var med och räddade Apple – iPod får trots allt ses som föregången till både iPhone och iPad.

Mer detaljerad historia om de olika modellerna erbjuder iPod History.

  • Jessica Hanmeier

    Jag minns när en 20 GB iPod var två hårddiskar i lyxförpackning. Tjock, kantig, tung, stötkänslig, med tumovänliga utbuktande knappar. Helt omöjlig att få ner i fickan, hängde på skärpet. Täcktes av flottfläckar bara man tittade på den och fick repor av etiketten på insidan av Apples eget fodral.

    Jäklar vad utvecklingen har gått framåt.

  • planB

    Lyssna på Jobs i videon. Låter inte som hans röst, mycket mörkare. Har hans röst förändrats eller är det inspelningen?