by • 27 juli, 2010 • NyheterComments (19)403

Detta är Telia-priserna

Telia

Nu har Telia lagt ut sina iPhone-priser.

Som synes gillar Telia att presentera priserna inklusive avbetalning för mobilen så att kostnaden för telefonen verkar betydligt lägre än vad den är. Men om vi ser till uträkningarna i deras pressmeddelande så verkar det som att bara abonnemangen, i alla fall de som nämns i exemplen, subventionerar telefonen med runt tusenlappen.

Tänk på att dessa priser bara är exempel och att du kan välja iPhone 4 med vilket abonnemang med alla tillgängliga bindningstider eller helt obundet.

Ser vi till följande pressmeddelande verkar det som att ett abonnemang med bindningstid men utan förhöjd avgift ger runt 1000 kronor billigare telefon.

Tänk också på att Telia har en kampanj där månadsavgiften är billigare till årsskiftet men sedan höjs.

 • janko

  Öhhh. Får man verkligen på fullt allvar hävda att den kostar 269 kr/mån när det sedan höjs till 399 vid årsskiftet?!

 • Daniel Hedlund

  Om man har ett abb kan man betala en summa och lägga på bindningstid? Jag skulle vilja behålla mitt abb men Telia har inte de kvar längre.

 • John Eriksson

  daniel: ring och fråga.

 • Peter Esse

  @Daniel: Oftast kan man inte förlänga abb som inte finns längre.

 • Daniel Hedlund

  Hmm kan ju iofs byta till under 25 men vill hellre betala typ runt 4000 som jag gjorde med iPhone 3G och bara ha bindnigstid och ingen förhöjd avgift. Läser man iPhone bloggen hos Telia så verkar de som de kommer gå ialf så får nog bli så :)

 • DanielP

  Någon som vet om man kan överlåta ett abb? Köpte en 3gs i februari. Har bindningstid samt förhöjd avgift fram tom feb 2011. Bästa vore om man kunde överlåta det till någon annan alt köpa sig loss.

 • CJE

  Kan upprepas: handsettillverkaren får alltid sina pengar. Sedan är det upp till operatören att fjäska bäst dom vill och lura kunden med lockpriser. Oavsett Telia, Tele2, Tre eller Tenenor – eller deras dotteroperatörer Halebop (=Telia) m.fl…

 • CJE

  janko: kollade in Telias priser och nästan alla erbjudanden för Iphone 4 innebär lockpriser fram till nyår. Sedan höjs månadsavgiften rejält. Marksföring i sitt esse…

  Vi ser liknande saker som t.ex. att man ska binda sig 1-2 år för Canal+ så betalar man ett kraftigt rabatterat pris (eller om det var gratis?) fram till nyår eller i några månader (?). Jag minns inte villkoren för jag kommer ändå inte nappa på det.

  Telia är för övrigt Sveriges mest lönsamma mobiloperatör. Dom vet hur dom ska göra för att krama ur pengar ur kundens plånbok.

 • CJE

  janko: kollade in Telias priser och nästan alla erbjudanden för Iphone 4 innebär lockpriser fram till nyår. Sedan höjs månadsavgiften rejält. Marknadsföring i sitt esse…
  Vi ser liknande saker som t.ex. att man ska binda sig 1-2 år för Canal+ så betalar man ett kraftigt rabatterat pris (eller om det var gratis?) fram till nyår eller i några månader (?). Jag minns inte villkoren för jag kommer ändå inte nappa på det.
  Telia är för övrigt Sveriges mest lönsamma mobiloperatör. Dom vet hur dom ska göra för att krama ur pengar ur kundens plånbok.

 • CJE

  Daniel Hedlund: köp en ny Iphone av Apple istället då :)

 • Daniel Hedlund

  CJE: 7k lockar ju sådär på en och samma gång. Men vi får se.

 • Victor Andersson

  Kan inte Tre och Telenor gå ut med sina priser också så man har allt ute och kan jämföra…
  Om Tre har kvar sitt pottabonnemang på 399 kr/mån såsom de har idag till 3GS blir det nog det för mig.
  Telias abonnemang kommer efter nyår att kosta runt 400 kr/mån även de och sett till villkoren känns ett pottabonnemang betydligt mer attraktivt.

  Såsom jag förstår Halebop kommer surf-delen av abonnemanget att ingå fram till nyår för att sedan öka till 149 för Surf Plus vilket gör att den totala månadskostnaden för abonnemanget blir (149 + 59 =) 208 kr.
  För att göra jämförelsen rättvis väljer jag förhöjd månadsavgift istället för kontantvarianten vilken är 169 för 16 GB och 200 för 32 GB.
  Alltså blir månadsavgiften allt som allt 377 respektive 408 kr för 16 och 32 GB. Dessutom tillkommer en avgift för telefonen på 299 resp. 599 kr. För detta får man 3000 sms och 3 GB datatrafik per månad och en samtalsavgift på 0,19 kr/min.

  Undra vad Telenor och Tele2 kan komma med. Telenor tror jag inte mycket på men hoppas Tele2 överraskar med ett vrakpris…

 • Sebastian

  appstore är nere så vi får väl se om det dyker upp lite iPhone-priser där snart =)

 • Daniel Hedlund

  Telia’s unika erbjudande till folk vars bindingstid hade gått ut var Telia Navigon gratis under ett dåligt abonnemangs bindingstid…

 • Stefan Ledin

  Jag var precis inne på Telia för att fråga vad iPhone 4 kommer kosta mig. Men de hade ingen aning, de hade inte fått några priser eller nånting. Fick helt enkelt vänta till på fredag och se då. Märkligt.

 • Ted

  Jag undrar NÄR iPhone släpps? Javisst på fredag såklart.
  Men vet någon om det är någon särskild tid?

  När 3G:en släpptes var det ju ett himla ståhej med prick kl 00.01….

  Kommer ALLA teias butiker ha telefoner tror ni?

  Om man vill ha Tele2 eller Halebop, hur gör man då? De har ju inte fysiska butiker? Undrar också om MediaMarkt, Elgiganten etc kommer ha den…?

 • CJE

  Daniel Hedlund: antingen betalar du 7 000 kronor över disk, eller så betalar du 7 000 kronor över 24 månader.

  Här har du verkligheten:
  Iphone 3GS 8 GB = 5 000 kr över disk ELLER 208 kr/månad (24 mån)
  Iphone 4 16 GB = 6 000 kr över disk ELLER 250 kr/månad (24 mån)
  Iphone 4 32 GB = 7 000 kr över disk ELLER 292 kr/månad (24 mån)

  Lika billigt/dyrt i bägge fallen…. ;)

 • CJE

  Ted: vad jag vet så har Tele2 faktiskt egna butiker, men rätt få i dagsläget. Tror man kan räkna antalet på en hand :P

 • Dan

  @Victor Andersson: Halebops priser verkar ha drabbats av tryckfelsnisse. Om man klickar på sommarerbjudandet så står det att priset blir 59 + 59 efter årsskiftet istället för 149 + 59 som det står på iPhone-sida. Sommarerbjudandet som det står på iPhone-sidan är inget erbjudande eftersom det blir en tusenlapp dyrare än utan sommarerbjudande, så jag misstänker att det är 59 + 59 som gäller. Men det behöver man självklart kontrollera innan man beställer, så att inte iPhones har mycket sämre villkor än alla andra telefoner som dom säljer…

  @CJE: I fallen när man köper med abonnemang så blir visserligen slutpriset detsamma, men i priset ingår ett abonnemang (med gratis surf?). Köper man över disk så tillkommer abonnemanget, alternativt extrakostnaderna för ett kontantkort…