by • 29 juli, 2010 • NyheterComments (16)1426

Detta skall du tänka på när du byter till iPhone 4

I natt ungefär så där en nanosekund över tolvslaget så sätter iPhone 4-försäljningen igång.

En iPhone måste aktiveras innan du kan använda den och det kräver att du har ett simkort i den. iPhone 4 nyttjar microsimkort och det skall inte vara några problem att få ett nytt från din operatör. Men om du hellre vill använda ditt gamla finns en mall för att anpassa detta hos Macbloggen. Va extremt noggrann.

Får du tag på ett mikrosimkort men byter från en telefon som inte är en iPhone så gör du ändå bra i att ta fram kniven. Detta då absolut enklaste sättet att få över dina kontakter är just via simkortet. Tänk på att inte börja skära förrän du läst igenom instruktionerna nedan.

Har du MobileMe eller en Exchange-lösning behöver du inte tänka på att synkronisera kontakter, kalendrar och epost från datorn. iOS 4 har fullt stöd för detta direkt mot serven.

För dig som redan har en iPhone

 1. Om du redan har en iPhone 3G eller 3GS gör först du en sista synkronisering mot din dator med hjälp utav iTunes. På så sätt tar den även en backup av allt det senaste du gjort.
 2. När du sedan väljer att aktivera din iPhone 4 så får du frågan om du vill återställa från senaste säkerhetskopian. Väljer du det så kommer din iPhone 4 vara identiskt innehållsmässigt med din gamla iPhone.
 3. Klar att använda – glöm för Steves skull inte borta att lägga till en 4:a i signaturen ”Skickad från min iPhone”. Det gör du under InställningarE-post, kontakter, kalendrar.

För dig som byter från annat märke och har kvar ditt simkort

 1. Kopiera in alla dina kontakter från telefonen till simkortet om du inte redan gjort det. Dessvärre klarar SIM-kort bara ett nummer per kontakt.
 2. Ta fram kniven och skär till ditt simkort.
 3. Sätt in simkortet och aktivera telefonen via iTunes.
 4. Gå till InställningarE-post, kontakter, kalendrar och välj Importera SIM-kontakter.

För dig som byter från annat märke och har nytt simkort

 1. Se om din telefon har stöd i iSync via support.apple.com. Om inte finns det säkert en plugin.
 2. Synkronisera ihop din gamla telefon med iSync. På så sätt får du in alla dina kontakter på din Mac.
 3. Aktivera din iPhone 4 i iTunes och välj att du skall synkronisera dina kontakter från datorn med din iPhone.
 • And Ning

  Fast det är fortfarande bara låsta telefoner i Sverige?

 • Christoffer Johnson

  Någon som vet om internetdelning fungerar med Tele2 som operatör?

 • dw

  Det verkar inte finnas några affärer som säljer olåsta nu i början iaf. Vid kontantköp säger många att man får låsa upp efter 12 månader. Men inom 12 månader vill man ju ha sålt sin för nästa iPhone.

  Jag hoppas den dyker upp på apple.se efter 00.00, frågan är hur stor den chansen är?

 • Tre har väl iaf förr gått att låsa upp mot avgift direkt? Tele2 är minst 12 månaders operatörslåst och det var åtminstone innan samma med Telia. Ingen aning om hur Telenor fungerat.

 • And Ning

  Hos TRE vill de låsa upp OM du köper telefonen kontant. Deras kontantpris är 10.000 enligt tre olika medarbetare på kundtjänsten. Sen kostar upplåsningen 250:-

 • dw

  Inte enligt den 3butik jag frågade, där var det 12 månader. Jag har dock hört både och när det gäller 3GS:en, en riktig soppa.

 • Peter Esse

  And Ning: Deras kontantpris är inte 10 000 med tanke på att de alltid sålt iPhone 3GS kontakt för cirka 6000 för 16 gigare. Det sprids mycket myter just nu men det bästa är att sitta still i båten till säljstart.

 • dw

  Det blir det trist om man inte förbokat eller orkar köa, utan väntar på olåsta via apple store och sen dyker dom aldrig upp och alla butiker får flera veckors leveransdatum för dom är tokslut överallt.

 • Ngn som har erfarenhet av ha fler iPhones synkade till samma dator? Jag vill gärna ha kvar min 3Gs och använda den parallellt.

 • Peter Esse

  @DW: Risken finns ju så du gör nog rätt i att börja köa.

 • HM
 • John Eriksson

  DEt går alldeles utmärkt att synka flera iOS-enheter mot samma dator.

 • Stephanie Åström

  Om man inte har sina kontakter sparade i datorn sedan innan, utan bara i den gamla 3GSen. Hur gör jag för att inte gå miste om dessa när jag flyttar över till den nya 4an?

  När jag synkade sist med min dator så försvan alla musik pga att det va en ny dator och musiken inte fanns på den. Vill INTE att det ska hända med mina kontakter!

 • Peter Esse

  @Stephanie: Stoppar du in 3GSen i datorn och synkroniserar så bör den lägga in dem från telefonen in på datorn. Musik fungerar inte på samma sätt på grund av upphovsrättsproblematik.

 • Anita Norlund

  Hej!

  Jag skulle behöva hjälp med att föra över mina kontakter från datorn till min nya i-phone 4 och mitt nya sim-kort. Jag har haft en i-phone 3 men glömde den på bussen eller blev bestulen så jag har köpt en ny telefon och fått nytt simkort men med mitt gamla telefonnummer. Nu vet jag att jag någonstans har mina kontakter etc på datorn men vet inte var och inte heller hur jag får över dem till sim-kortet.

  Men, jag fixade att själv klippa sim-kortet till ett microkort …

  /Anita

 • Peter Esse

  @Anita: När du kopplar in din telefon kommer du att få frågan om du vill återställa från säkerhetskopian – så länge du haft din stulna telefon inkopplad och synkad nära inpå stölden så bör du få tillbaka allt.