Övrigt

Din nya Apple TV-fjärr är täckt av….glas

Nya Apple TV har lanserats och många av oss har redan fått dem levererade. Tillhörande den nya TV-kompanjonen är Apples nya fjärrkontroll, “Siri Remote”, som dock i svenska Apple Store heter Apple TV Remote – antagligen då Siri på Apple TV:n av någon outgrundlig anledning inte fungerar för oss svenskar ännu.

Fördelarna med den nya fjärrkontrollen är många, men det finns också en väldigt stor nackdel.

Den nya fjärrkontrollens framsida, inklusive trackpad-området, är täckt av glas. Och glas har, som de flesta smartphone- och tablet-användare någon gång upptäckt, en tendens att kunna gå sönder, spricka eller helt och hållet krossas.

En fjärrkontroll hanteras inte som en iPhone

Som van Apple TV-användare är undertecknad betydligt mer försiktig med en iPhone än en Apple TV-fjärrkontroll. Den sistnämnda lever sitt liv i soffan, kastas fram och tillbaka mellan familjemedlemmarna och används fritt av min tvåårige son. Den har också en tendens att ganska ofta “råka” tappas på parkettgolvet (yes, min son har upptäckt alla fördelar som uttrycket “Jag RÅKADE, pappa…” för med sig). Men med tanke på att den är byggd i aluminium och har plastknappar har den inte haft några större bekymmer med att hålla sig hel.

Apple TV Siri Remote krossad

Funktionsduglig, men spräckt. Apple uppmanade ägaren att köpa en ny, för 849kr. (Imgur)

Att behandla nya Siri Remote / Apple TV Remote på samma sätt är dock inte att rekommendera enligt en Reddit-tråd där bilden ovan publicerades. Enligt personen – som eventuellt kan vara den förste i världen att råka ut för detta – tappades fjärren från soffhöjd ner på ett klinkergolv. Mycket mer än så krävs alltså inte, om denna person ska tas på orden.

I samma tråd är det flera andra som vittnar om samma sak; spräckt eller krossat glas på deras nya, dyra fjärrkontroll, utan att de utsatts för några orimliga händelser i deras vardagsrum. Ett vanligt, vardagligt “tapp” ska ha räckt, menar de.

Åttahundrafyrtionio kronor

En ny Siri Remote / Apple TV Remote kostar 849kr i svenska Apple Store – en ganska tråkig summa att betala med tanke på att den nya Apple TV-modellen inklusive fjärrkontroll kostar 1695kr. För en femtiolapp mindre än priset för bara fjärrkontrollen får du förra generationens Apple TV med den äldre aluminium-fjärrkontrollen.

Det finns redan nu tredjepartstillverkare som visat upp fodral för Apples nya fjärrkontroll, och kanske kommer marknaden för skärmskydd och fodral för nya fjärren explodera på sikt. Men tills dess rekommenderas du att vara lite mer varsam med din nya fjärrkontroll, alternativt teckna AppleCare.

Själv inväntar jag leverans av Griffins nya fodral, och tills dess att den levererats kommer min tvååring inte ens få titta på min nya, lena, glansiga och glastäckta fjärrkontroll.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!