by • 30 oktober, 2010 • NyheterComments (6)316

Djupgående recension av MacBook Air från AnandTech

anand_air

Funderar du att köpa en MacBook Air är här en recension för dig. Riktigt djupgående och innehållande prestandatest om du funderar på om den duger som enda dator istället för en MacBook Pro kanske. Den större modellen med en skärm på 13-tum verkar faktiskt kunna vara ett alternativ för den inte alltför krävande användaren. Medans 11-tummaren mera får ses som ett alternativ till en iPad för de som behöver arbeta i program som inte finns till iOS.

Apple’s 2010 MacBook Air (11 & 13 inch) Thoroughly Reviewed

 • Patrik

  Använder min Macbook air 11″ som enda dator just nu och det fungerar utmärkt, behöver jag göra något där en större skärm krävs är det bara att koppla in den :P

  Förstår egentligen inte personer som köper 13″ air, jag menar, den är ju exaakt lika stor som macbook pro fast mkt mkt tunnare, visst är designen finare, men kanske inte värd flera tusen extra ? aja :)

 • Mattias E

  Hur fungerar flash och Play-kanalerna på den?

  Är det 1.4 eller 1.6 du har? 2 eller 4 GB minne?

 • I och med att Flash 10.1 klarar hårdvaruaccelerering och att grafikkortet i Macbook air är så pass bra (samma som mbp) så är flash inget problem längre. 11″ MBA klarar utan problem en vettigt kodad 1080p-film på youtube.

 • Mattias E

  Gott att höra… då rullar beställningen iväg när Peter är tillbaka på jobbet igen…

 • Fredrik Krohnman

  Jag tolkar inte alls recensiomen som att mba11 skulle vara ”mer som en iPad”. Där 13 rycker ifrån (nåja) är arbete i photoshop, men ärligt talat är väl ingen av modellerna tänkt för bildproffs.

 • Jag har både en Mac Pro och nu en Mac Air. Eftersom jag är en genomsnittsanvändare som bara bloggar och surfar och har en normal uppsättning bilder och redigerar dem i iPhoto utan att göra anspråk på att vara proffsfotograf, så är jag väldigt nöjd med båda. Jag köpte inte en Air för att få en mindre Pro. Jag köpte Air för att få en lättare dator på alla resor jag gör varje dag. Den är verkligen behändig och användbar. Om jag jämför med mina tidigare PC så kan jag aldrig tänka mig att någonsin köpa en PC igen. Där var det bara krångel, virus, reklamblinkers, alltför mycket utbud och val och en kraschade ganska snart, jag antar bara för att jag var nybörjare. Sånt händer inte med mac, att man experimenterar/lär sig litet och sen kommer en krasch. Den hittar alltid tillbaka dit den ska, där man började, håller fokus. Den är entydigare än PC, därmed tryggare. Den leder mig rätt. PC verkar vara till för dem som vill lösa datatekniska problem mer än syftet med att ha dator.
  Har läst att Mac Air ska vara litet långsammare än andra datorer men det har jag inte märkt. Jag tycker den är följsam och bra om man litar på den!! Litet dyr dock – men för mig värd pengarna.