by • 15 april, 2015 • NyheterComments (2)1888

Duracell lanserar ny märklig lösning för trådlös laddning

Vidareutvecklingen av tekniken för trådlös laddning av mobila enheter går framåt, om än ganska långsamt. Vissa teknologiska framsteg är imponerande, medan andra är inget annat än märkliga. Till den senare kategorin hör helt klart Duracell:s nya produkt Powermat med tillhörande Powermat Ring.

Själva Powermat är egentligen inget annat än en vanlig induktionsplatta, men den enorma dongeln som hör till är något som många först ansåg vara ett aprilskämt.

Duracell vill alltså att folk ska koppla på en stor och otymplig anslutning för att kunna ladda trådlöst – varje gång telefonen ska laddas. Det är lite oklart hur företaget motiverar det hela, men ett mervärde de lyfter är att Powermat Ring fungerar med ett flertal av de stora restaurangkjedjornas laddplattor.

Det finns ett flertal linkande lösningar för telefoner som inte har induktionstekniken inbyggd under mobilskalet, men de är betydligt mer eleganta. Exempelvis denna från Qi, som visserligen kräver att du trär på ett skal på din telefon, men som utöver det inte på något sätt märks av.

iQi laddare trådlös

Om du mot förmodan känner att detta är exakt det du behöver finns Powermat och Powermat Ring att köpa för en dryg femhundring på Duracell:s webbsida.