by • 17 december, 2014 • NyheterComments (8)848

EA släpper ett SimCity anpassat för mobila enheter

Electronic Arts har nu släppt det SimCity som vi skrivit om tidigare och som tagits fram enbart för mobila enheter. Spelet som heter SimCity BuildIt låter dig som alla andra spel i serien sköta om en stad men nu med touch-kontroller så du kan rotera i 360 grader och spelet fungerar både on- och off-line.

SimCity BuildIt för iPhone och iPad samt Android är gratis i respektive affär men innehåller köp inuti spelet.

 • Zucchinialliansen

  Så då är det ju inte gratis…

 • Elias Hedbäck

  Men bara låt mig köpa spel som jag vill spela. Jag älskar SC men nu vill jag inte ens köpa det. Köp i spelet dödar spelupplevelser… jävla Facebookgenrationen som förstör. Jag säger bara, det var bättre förr..

 • Stangell

  Ett kanonspel verkligen! Har laddat hem det och hoppas att i framtiden att man kommer kunna spela på iPhonen och gå över till datorn och fortsätta spelet där.

 • Phreakii

  Kan inte sagt det bättre. Hänvisar till ett par köp av spel till Xbox, ja 6-700:- och sen är där in game tokens och skit, herregud. Lägger man så jävla mycket på ett spel ska väl allt ingå, eller sådana här små inköp vara onödiga. Som sagt, det var bättre förr.

 • delazon

  Har velat spela ett Simcity länge på iOS men detta funkar inte utan en massa köp. Skit är vad det är. Tar PÅ TOK för lång tid utan att behöva köpa ”krediter”. Skulle gladeligen lägga en slant på ett riktigt inköp, men detta mjölkande med in app purchase pajar allt!

 • Nicklas Löf

  Spelade ett tag och tycker att charmen som fanns i gamla PC-spelen (inte spelat senaste) absolut inte finns här. Sant som alla tidigare sagt så är spelet mest till för att mjölka ut micro transactions.

  Dessutom så försvann min stad efter några dagars spelande och jag fick börja om från början.

 • Oscar Cederwall

  Jag har spelat detta ett tag nu. Det är bra tycker jag. Jag har inte köpt något in game. Visst får man vänta mycket, men det passar mig att bara mixtra lite med spelet ibland när jag får tid. Det är förenklat jämfört med tidigare versioner. Bra att man kan flytta runt byggnader för att på så sätt hitta den optimala layouten.

 • Kan informera att jag – utan att ha spenderat en krona – på ett par veckor byggt upp en storstad med 500000 invånare och en kassa på över 200 000. Tricket är att spela korta stunder 3-4 gånger om dagen. Aldrig – ALDRIG – spendera något på att få bort tidsräknarna.

  Efter ca level 20 är handlar det i princip enbart om att producera varor samt köpa och sälja varor.