Övrigt

En helt ny och imponerande kraftfull Mac Pro

mac_pro_2013

Som en överraskning och något som inte händer speciellt ofta så gav Apple oss idag en förhandstitt på produkt som kommer i framtiden, dock inom en snart framtid, nya Mac Pro. En helt ny cylindrisk design som inte liknar någon annan dator och visar på en helt ny inriktning på hur en professionell dator kan se ut. Inget är kvar av gamla Mac Pro, detta är vägen framåt.

Med 12-kärnig 256-bits Intel E5 Xeon CPU, Thunderbolt 2 och dual AMD FirePro GPU grafik-processorer som levererar över 7 teraflops med stöd för inte mindre än 3 skärmar med 4K-upplösning är denna dator ett monster. Minnet är 4-kanaligt DDR3-minne på 1866MHz som levererar 60GB/s. Som jämförelse klarar dagens Mac Pro 2,7 teraflops vad gäller grafik.

macpro_2

Lagringen sker genom nästa generations PCI Express flash som är 2,5 gånger snabbare än dagens SATA solid-state. Som jämförelse klarar en SATA hårddisk 110MB/s, en SATA Flash Drive 500MB/s medans PCIe flash klarar hela 1250MB/s.

Vad gäller expansionsmöjligheter har den 4 USB 3-portar, 6 Thunderbolt-portar, HDMI 1.4 och 2 portar för Gigabit Ethernet. För trådlösa anslutningar har den 802.11ac Wi-Fi och Bluetooth 4.0.

Denna framtidens dator som kommer senare i år produceras i USA är bara 1/8 av storleken på gamla Mac Pro. Datorn som riktar sig till videoproducenter, fotografer, utvecklare med mera ser riktigt spännande ut.

Eller som Phil Schiller uttryckte det – “Can’t innovate anymore, my ass.”

Pressrelease: Apple Gives Sneak Peek Into the Future of the Pro Desktop

Allt från WWDC 2013:

Apples Keynote har lagts upp för visning
iOS 7 – helt ny design och gott om nya funktioner
En helt ny och imponerade kraftfull Mac Pro
Apple lanserar iTunes Radio
Macbook Air: Hazwell processor som ger ordentligt med batteritid
OS X 10.9 Mavericks bjuder på en hel del nyheter och förbättringar
iWork tar nu äntligen steget ut i molnet
Tim Cook drar igång årets WWDC med imponerande siffror
Anki Drive

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!