by • 16 september, 2015 • NyheterComments (0)663

En ”ogilla”-knapp på facebook är inte långt borta

Facebook har lyssnat till världens önskningar om en så kallad ”ogilla”-knapp, och planerar att införa en liknande funktion. Om det verkligen blir just en så kallad ”ogilla”-knapp återstår att se.

Facebookanvändare har länge önskat något som kan visa att de sympatiserar med ett inlägg om exempelvis någons bortgång, om ett benbrott eller när någon stackare har kört till ett stort köpcenter bara för att inse att hen har glömt plånboken hemma. I bristen på möjligheten att visa sympati med ett enda knapptryck så har användarna känt sig tvungna att kommentera på en ledsam eller negativt laddad status istället för att bara gilla den. Detta för att förklara att de menar väl men inte känner att de kan gilla statusen.

Det kommer mest sannolikt inte att stå att du kan ”ogilla” en statusuppdatering, utan något annat. Enligt Zuckerberg, Mr Facebook själv, så vill de hitta något sätt för sina användare att uttrycka empati när det kan kännas väldigt olämpligt att gilla en bild eller ett inlägg just på grund av dess betydelse eller budskap.

Detta är något som definitivt kommer att utöka möjligheterna för att kommunicera på ett lite mer subtilt sätt när vi använder Facebook. Efter att ha infört funktionerna att kunna se när någon har läst dina meddelanden och möjligheten att ”peta” på någon, så känns detta som nästa steg för att utöka de olika kommunikationsmöjligheterna som finns på Facebook. Vad säger ni om en så kallad ”ogilla”-knapp?

Källa: The Verge
.