by • 2 oktober, 2015 • NyheterComments (1)764

Här är Apples nästa ”rymdskepp”

Enligt uppgift har Apple påbörjat ett nytt stort campus-projekt i Silicon Valley, inte långt från det så kallade ”rymdskeppet” som byggs för fullt i skrivande stund. Denna gång ska dock Apple ha valt att leasa detta redan befintliga och godkända projektet av investeringsbolaget Landbank Investments LLC som redan gjort allt planeringsjobb.

Byggnationen går under projektnamnet Central & Wolfe då det är tänkt att den ska byggas i Sunnyvale vid korsningen Central Expressway och Wolfe Road (Bakom Googles komplex) och det är väldigt tydligt att Landbank Investements siktat på just Apple när projektet designades av arkitektbyrån HOK.

 

I mångt och mycket är landskapet kring den trehövdade byggnaden och själva byggnationens design (mycket glas!) lik det som Apple själva drömt fram i framtagandet av Campus 2 (rymdskeppet).. Som om inte det vore nog är projektets marknadsföringssajt (notanotherbox.com) väldigt Apple-inriktad, bland annat med citat från Walter Isaacsons bok om Steve Jobs.

Totalt kräver Central & Wolfe-projektet drygt sju hektar mark och uppskattningsvis kommer kontorslokalerna kunna husera 3-4000 arbetare.

När första spadtaget tas för detta projekt är i nuläget oklart.

  • ThorLRydh

    Ser ut som emporia i Skåne