Övrigt

Extrem brist på iPhone 5s

iphonebrist

Alla de européer som trodde att det i natt skulle gå att köpa en iPhone 5S i för snabb leverans i början av nästa vecka fick se sig snuvade på konfekten.

Den brittiska så väl som den tyska sidan visade omedelbart en tillverkningstid på 7 till 10 arbetsdagar innan de skickas. Det var alltså aldrig tanken att att de skulle gå att köpa direkt. I praktiken betyder de första som beställer idag får sina runt den 7 oktober.

Uppenbarligen är tillgången så begränsad att Apple Store på nätet inte fått någon tilldelning överhuvudtaget utan alla har gått till företagets egna fysiska butiker.

Vi kan anta att det faktum att Kina seglat upp som en förstamarknad för Apple ställt till det men även att den överlägset största mobiloperatören i Japan, NTT Docomo, börjar sälja iPhone idag. Det skall dock tilläggas att även i Apples kinesiska nätbutik är väntetiden just 7 till 10 dagar.

Hur tillgången ser ut i de fysiska Apple Store-butikerna i de europeiska länder som har säljstart idag lär vi få reda på om några timmar.

iPhone 5c har för närvarande en leveranstid på 1-3 dagar i den brittiska nätbutiken.

När iPhone 5s och 5c börjar säljas i Sverige är ej ännu känt. Tidigare gick Expressen ut med cirka 3 veckor till försäljningsstart. Vi trodde redan då att det var någon form av missförstånd, en tanke som förstärks i och med detta.

Läs fler inlägg om senaste iPhone-modellerna

[display-posts id=”76995, 76966, 77338″ image_size=”thumbnail” orderby=”date” posts_per_page=”3″]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!