Övrigt

Eyefi skickar bilderna direkt till molnet

Företaget Eyefi har gjort sig kända för sina SD-kort med inbyggd trådlös anslutning. Med Eyefis SD-kort i din systemkamera överförs varje kort direkt till din anslutna dator eller smartphone med Eyefis applikation installerad.

Ett problem många användare framfört till Eyefi är vad som händer med bilderna därefter. En extern molntjänst eller egen server måste användas för att manuellt föra över bilderna till slutlig förvaring.

Nu hoppas Eyefi ha utvecklat en lösning på detta problem genom att idag presentera molntjänsten Eyefi Cloud samt det nya SD-kortet Eyefi Mobi.

Eyefi Cloud är en molntjänst för lagring av dina bilder. För en årskostnad på 49 dollar kan du ladda upp bilder på en obegränsad lagringsyta på Eyefis servrar.

eyefi_mobi

Eyefi Cloud kräver ett Eyefi Mobi-kort samt att du installerar senaste versionen av appen för iOS eller Android. När en bild tas sparas den automatiskt på din smartphone samtidigt som den laddas upp till molntjänsten. Bilderna går sedan att visa i appen eller på din dator via ett webbgränssnitt.

Användare som köper ett nytt kort, där minsta modellen av Eyefi mobi med 8GB startar på 49 dollar, får 90 dagars gratis utnyttjande av tjänsten.

[via:http://www.engadget.com/2014/04/17/eyefi-cloud “Engadget”]
[source:http://www.eyefi.com “Eyefi”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!