by • 20 oktober, 2015 • NyheterComments (1)1012

Facebook bekräftar problem med hög batteriförbrukning i iOS

Senaste veckorna har antalet användare som upptäckt och högljutt börjat klaga på Facebook-appens märkliga bakgrundsaktiviteter på iOS-enheter ökat till antalet. Framförallt efter att iOS 9 släpptes, som visar mer detaljerad information om energiförbrukning per app, har användare blivit varse om Facebook-appens höga grad av aktivitet även när appen inte används.

Till skillnad från de flesta andra appar i listan (Gå till Inställningar > Batteri och tryck på klockikonen) som framförallt förbrukar energi när apparna används rapporteras hög aktivitet från Facebook-appen även när appen inte är i förgrunden.

Detta resulterar i den rimliga slutsatsen att Facebook förbrukar mer – mycket mer – energi än vad som torde vara nödvändigt för att appen ska fungera som den ska, och på olika håll och kanter rapporterar användare en markant förbättring av batteritiden på sina iOS-enheter efter att de avinstallerat Facebook.

”Jobbar på en lösning”

Nu har dock Facebook i ett par korta uttalanden till Gizmodo och TechCrunch medgett att de känner till problemet med hög batteriförbrukning och att det jobbas på en lösning.

Att problemet skulle bero på att Facebook konstant uppdaterar enhetens platsinformation, som många antagit, avfärdas av Facebook i uttalanden till en annan nyhetssajt som skrivit om problemen, Motherboard. Även om användare stänger av platstjänster för Facebook helt och hållet fortsätter appen att ”göra saker” i bakgrunden.

  • Daniel Jansson

    Mobilsidan duger gott och väl och är det enda jag använder mig utav på min iPhone. Så tungdriven som Facebookappen är hittar den aldrig in på min mobil.