by • 9 april, 2015 • NyheterComments (6)1310

Facebook Messenger får egen webbplats

Så till sist lanserar Facebook det som många väntat sig – en dedicerad webbklient för Facebook Messenger, och för en okänd summa pengar har Facebook köpt loss domänen messenger.com för ändamålet.

Väl inloggad är det i princip som att starta Messenger-appen på en iPad – alla konversationer i en lista till vänster och själva dialogen till höger. Trycker du på i-symbolen får du fram ett högerfält där du ser information och inställningar om den du pratar med, så som direktlänk till personens Facebook-profil och mute-inställningar. En plusknapp finns även för att lägga till personer i en befintlig konversation.

För Mac- och Safari-användare ser gränssnittet i mångt och mycket ut som Apples Meddelanden-app, och webbtjänsten har också stöd för Safari-notiser som skickas med push-hastighet.

Messenger.com konversation copy

Facebooks enorma och animerade emoji-bilder finns där, likaså möjligheten att skicka egna foton och den välanvända Tummen. Möjligheten att ringa samtal över internet finns dock ännu inte, och även om personer som aktiverat Facebooks funktion för att överföra pengar nu också kan göra det från webbtjänsten är det något vi svenskar får fortsätta vänta på.

Hoppa över till Messenger.com för att testa. En del indikationer har kommit att tjänsten till en början endast är för engelskspråkiga användare, men undertecknad hade inga problem att logga in. Dock har jag Facebook inställt på engelska.

Uppdaterat: Om du använder messenger.com/login så fungerar det även för dig som inte kan komma in via förstassidan.

Via:

 • Jag har bara en vanlig promosite för deras mobila appar, inget mer. Testade att ändra språk på Facebook, men det hade ingen effekt. Det kanske är en DNS-fråga, jag får ge mig till tåls.

 • Skranboard

  Testa messenger.com/login

  Det funkade för mig!

 • Andreas

  Ingen big deal; men varför inte länka Messenger.com så man slipper markera-copy-öppna ny flik-paste?

 • Done!

 • Jesper Mattsson

  Oroväckande nog så är jag i samma sits som Jezper enligt förra veckans Slashat.. börjar gilla Facebook-messenger mer och mer då alla redan är där.. man behöver liksom inte tänka på telefonnummer, emails eller IM-nicks… det är bara att leta fram personen man vill kontakta… Det enda jag är lite fundersam över är hur mycket av ens dialog i Messenger som pumpar in info till FB om vad man pratar om… Just nu så lever jag i förnekelse men jag antar att allt som sägs analyseras för nya reklamintäkter… men eftersom jag i princip aldrig använder FB-flödet eller något annat så kanske inte det gör något… eller tänker jag fel?

 • Kör nästan helt på FB nu för tiden förutom med vissa individer – antingen för att de inte finns där alls eller för att de bara är där sporadiskt.