by • 9 september, 2010 • NyheterComments (6)338

Field Test tillbaka med iOS 4.1

field_test

Efter att ha varit borta ett tag är nu åter Field Test tillbaka där du kan se din signalstyrka mot din mobilmast istället för staplarna som är mera relativa.

Det fungerar också på iPhone 4 så du kan jämföra med din äldre iPhone om du har någon och se om signalstyrkan är sämre eller bättre.

För att aktivera Field Test så går du in i telefon-appen och ringer numret *3001#12345#*. Det kommer inte ringas något samtal utan Field Test kommer startas och ser ut som på bilden till vänster.

Istället för staplarna kommer du nu se en siffra. Ju mindre negativ den är ju bättre mottagning har du. Jag antar 0 är om du sitter uppe i masten så den mäter hur mycket signal du tappar på vägen.

För att gå ur Field Test så trycker du bara på hemknappen.

 • 5t3f4n

  Tips:
  Öppna Field Test.
  Håll inte lås/stäng av-knappen tills den röda slidern dyker upp.
  Släpp och håll inne Home-knappen tills programmet avslutas.
  Du kan nu visa signalstyrkan övereallt i iOS, och när som helst byta mellan siffror och bars genom att ”tappa” på ikonen. Funkar till och med när telefonen är låst.

 • Oskar

  Dock saknas all information i field test (i allafall på min iPhone4 och på er skärmdump). Det man ser istället för staplar är dBm vilket är decibel i relation till en milliwatt. en 0 är alltså 0 i skillnad mot en milliwatt dvs mottagen signalstyrka är en milliwatt. -70 motsvarar 100 picowatt.

 • Marcus

  @5t3f4n ja gjorde som du sa men nu får ja inte väck det?! Baah! Testat att stänga av mobilen o allt men det funkar inte det heller

 • Marcus

  Va inget! Ja resetade/starta om mobben

 • Johan Andersson

  @Marcus
  Det är lurigt det där; spelar ingen roll om man startar om telefonen eller t o m restore:ar den. Field Test-inställningen hänger med. Men det finns ett sätt; kör en reset (settings->general->reset->reset all settings). Gör du detta kommer du få bort det. Men men, kom ihåg att du får göra om lite inställningar igen, men om du är som jag, så är det värt det för att få bort skiten. :)

 • Adrien

  Marcus

  Även jag var dum nog och provade det. Fick inte bort det. Var tvungen att köra en återställning. Tog flera timmar att få tillbaka telefonen som jag ville ha den. Störigt.