Övrigt

Fler rykten om nya Nexus från Google

Inför stora företagsevent brukar det sällan vara brist på rykten om nya produkter, vilket även gäller för Googles årliga utvecklar konferens, Google IO, som går av stapeln den 25:e juni. Nyheterna för utvecklare brukar alltid vara uppskattade, men det vi alla mest ser fram emot på Googles konferens är nya versioner av Android samt ny Google-hårdvara.

Som vanligt ryktas det flitigt om vad för slags hårdvara Google kan tänkas presentera.

Ny tablet på 8 tum med 64-bitars CPU

Då det redan gjorts en hel del annonseringar kring hårdvara från Google tidigare i år, som smarta klockor i form av Android Wear eller avancerad sensorhårdvara i Project Tango, är det i princip bara en ny Nexus som återstår. Nexus är alltså namnet på Googles serie av Android-enheter, likt Galaxy från Samsung eller Xperia från Sony.

Tidigare rykten har handlat om en ny tablet tillverkad av HTC, nu på 8″, som ska få namnet Nexus 8. De bilder som hittills läckt ut har inte avslöjat särskilt mycket och vi har istället fått förlita oss på återkommande rapporter om dess hårdvara från olika håll.

De senaste ryktena gör också gällande att det handlar om ett helt nytt 64-bitars chipset – antingen baserat på Qualcomm, Intel eller Nvidia.

Detta skulle innebära att Android därmed kommer ifatt det försprång som Apple har idag med iPhone 5S som även den har en 64-bitars CPU. Skulle det handla om ett chipset från Intel kommer den snabbaste mobila enheten plötsligt vara vara en Android-tablet från Google.

Rör det sig om Nvidia eller Qualcomm kan vi anta att prestandan hamnar lite närmare det Apple har i sin A7-processor för iPhone 5S.

   nexus-8-leak-2

Påstådda bilder av Nexus 8 från kinesiska sajten mydrivers.com

Android 4.5 eller 5.0?

Förutom ryktena om 64-bitars chipset kan vi också förvänta oss att Google lanserar detta i samband med en ny version av Android. Vissa gör gällande att det handlar om en mindre uppdatering i form av Android 4.5 (från nuvarande 4.4.3), medan andra pratar om Android 5.0. Med tanke på tidigare rykten om en helt ny serie av Android-enheter i form av “Android Silver” så är det nog mer troligt att vi kan räkna med att en mindre uppdatering och att den större 5.0-versionen kommer först nästa år.

Utöver detta är väldigt lite känt och vi kan nog räkna med att fler bilder och ytterligare information om hårdvaran kommer läcka ut innan den 25:e juni då Google intar scenen och sätter punkt för spekulationerna för denna gång.

[via:http://bgr.com/2014/06/05/nexus-8-photos-leak-google/ “BGR”]
[source:http://news.mydrivers.com/1/307/307305.htm “MyDrivers”]

 

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!