by • 26 mars, 2009 • NyheterComments (8)608

Fodral till iPhone med vänliga priser

Skydda din iPhoneDet är inte roligt när saker går sönder eller skadas. Men än värre är det när det händer en iPhone. Tro mig, jag har själv varit med om det. Min iPhone drattade i asfalten en härligt solig dag i somras. Det kunde varit en bra dag, men den slutade i trasigt glas. För att inte fler skall behöva gå igenom samma trauma som jag har jag testat ett gäng fodral till iPhone. Se dem som tips på olika typer av fodral med en sak gemensamt, bra priser. Fraktkostnaderna återfinns i slutet av testet.

Öppet läderfodral från iPhonebutiken.seÖppet läderfodral
Lite klumpigt, men skyddar säkerligen. Spänne där bak för att fästa i skärp. Hem-knappen blir lite väl gömd och fodralet tar en del av bildytan på sina ställen. Täcker tyvärr också kameran ibland.
Det finns helt klart lyxigare fodral än så här.
Butik: iPhoneButiken.se
Pris: 105 kronor exklusive frakt.

Rosa silikonfodral från iPhonebutiken.seSilikonfodral i rosa
Skyddar baksidan otroligt bra. Ökar greppbarheten och finns i vitt, svart och blått. Lätt att vänja sig vid, men gör det lite krångligare att ha iPhone i fickan. Täcker inte heller kameran något.
Framförallt ett riktigt bra pris och rekommenderas därför.
Butik: iPhoneButiken.se
Pris: 49 kronor exklusive frakt.

Förslutet läderfodral i vittFörslutet läderfodral i vitt
Får iPhone att se ut som en almanacka eller plånbok. Skyddar definitivt mot allt. Nog framförallt tänkt för alla som har handväska. Blir dock jobbig att använda iPhone utan att först ta bort fodralet. Det drar ner omdömet något. Men, om vi utgår från skyddsaspekten är det här ett helhetsskydd. Finns även i svart för de mindre oskyldiga.
Butik: iPhoneButiken.se
Pris: 99 kronor exklusive frakt.

Genomskinligt plastkyddGenomskinligt plastskydd
Ett skydd som även fungerar som en mindre bra spegel. Skyddar väl, men är lite krångligt när man vill använda iPhone. Dessutom blir det inte en särskilt snygg sak att gå omkring med. Repar lätt, men skyddar ju iPhone.
Butik: Mr. Gizmo.se
Pris:
85 kronor exklusive frakt.

Förslutet läderfodral med lyxkänslaFörslutet läderfodral med lyxkänsla
iPhone sitter i robust fäste och skyddas av ett snyggt läderomslag. En magnet håller fodralet stängt ordentligt samtidigt som det är lätt att öppna. Väl öppet är det fortfarande lätt att använda iPhone som vanligt eftersom fodralet går att vika åt sidan. Kameran döljs inte heller något. Känns mycket lyxigt till ett finfint pris och rekommenderas varmt.
Butik: www.TheMobileStore.se
Pris:
175 kronor

Enkelt och snyggt läderskyddEnkelt och snyggt läderskydd
Ett skydd av brunt läder som du helt enkelt lägger iPhone i. Skyddar mot det mesta, men du måste ta ur iPhone för att använda den. Perfekt för den som har iPhone i väskan. Luktar gott och gör sitt jobb. Rekommenderas.
Butik: www.TheMobileStore.se
Pris: 175 kronor

AluminiumskyddAluminiumskydd
För den som är riktigt klumpig eller har ett fysiskt arbete passar ett gediget aluminiumskydd. Det här fodralet kan ta emot riktiga stötar. Tyvärr är inte glaset täck av skyddet vilket ger ett minus i omdömet. Ett robust fäste för  att fästa fodralet till ett bälte hänger med. Det är lätt att använda iPhone med skyddet på. Tyvärr ger fodralet en ganska olyxig känsla och passar sig bäst på lagerjobbet.
Butik: iPhoneButiken.se
Pris: 129 kronor exklusive frakt

Lyxigt med enkelt läderfodralLyxigt men enkelt läderfodral
Ett totalt skydd för iPhone i snygg förpackning. Fodralet luktar gott av läder och sitter fint i handen. Iphone fästes smidigt i ett robust fäste som känns mycket pålitligt. Går att använda iPhone precis som vanligt i fodralet och kameran påveraks inte heller. Rekommenderas verkligen.
Butik: www.TheMobileStore.se Pris: 175 kronor

Fraktkostnader
The Mobile Store har gratis frakt och skickar med ett skärmskydd med sina fodral.
IphoneButiken.se skickar för 35 kronor per försändelse.
Mr. Gizmo tar 49 kronor i frakt, men vid över fem varor är det gratis frakt.

Samtliga butiker som skickade in fodral till testet har alla väldiga sortiment med fodral. Självklart fungerar de flesta av dem också till iPod Touch, men för säkerhets skull bör man kolla upp sådant innan man köper.

 • Jan-Peter

  Rekommenderar varmt ‘F22 iPhone Sleeve’ från schweiziska FREITAG! Tillverkade av återvunna lastbilspresenningar!

  http://www.freitag.ch/shop/FREITAG/shop.jsf
  (klicka på online shop)

 • Erik Horned

  Det enda fodral jag hitintills hittat, som är något att ha är detta:

  http://www.meritline.com/iphone-3g-black-tire-rubber-case-148—p-29046.aspx

  Det mesta annat i fodralväg är det grym gubbvarning på;)

 • Joakim Durehed

  Ja, är det något man märkt när man tittar runt lite är att det finns mycket dynga. Bra med tips!

 • Renée

  @Jan-Peter: kan man fästa den i jeansen på nåt sätt eller man får helt enkelt knö ner den i fickan/väskan?
  Själv älskar jag min Golla-väska med smart karbinhake att fästa i t.ex. jeansen. (http://www.golla.com/)

 • Jag älskar mitt stickade fodral som är snyggt, praktiskt och personligt! Det är endast ett skydd, man måste ta ur luren när man ska använda den! Så snyggt, i lila, min favvofärg! Finns på http://www.hemskapat.se Nu ska jag beställa vantar som matchar, i lila :))

 • Holger Wendt

  Varning för att köpa ett fodral som liknar nr 8 här ovan, enkelt svart Flip-fodral, om det köps på MyTrendyPhone.se. Troligen en billig kopia av…? Plastfacket för telefonen gick snart sönder i hörnen och var monterat snett så att kamerahålet skuggades. Tack för alla fina tips!

 • Anna

  Hej! Nu finns ju även svenskproducerade iPhonefodral & plånbok!! Använder min iPhone plånbok varje dag och behöver aldrig mer leta efter tel, plånbok etc. Allt i ett. Dessutom snygg! Finns på http://www.pap-accessories.com eller i MAC butikerna. Heja Sverige!

 • Barbro

  Tack för tips och varningar ovan! Jag vill ha ett snyggt stickat fodral, och kör på Angelicas tips! från http://www.hemskapat.se, snygga är dom också!