by • 29 januari, 2009 • NyheterComments (6)347

Fråga iLove: Selektiv exportering av Firefox-bokmärken

Firefox

Edmund England undrar följande:

Jag har samlat på ett länkbibliotek i dessa tre ämnen. Jag bokmärken dem i firefox både hemma och på jobbet. Med foxmarks kan synca min bokmärkessamling mellan pcn på jobbet och macen hemma, mycket smidigt. Men nu kommer nästa steg där problemet finns. Jag vill enkelt kunna exportera dessa tre mappar med bokmäken (som har en del undermappar) till html för att sedan publicera som en enkel hemsida [..] Men Firefox vill bara exportera hela min bokmärkesmapp till html och det vill jag inte för där har jag massa privata bokmärken. [..] Har ni sett något program som kan exportera bokmärken till html där man har kontroll över vilka mappar den exporterar?

Tyvärr har vi inte hittat något svar på detta. Möjligen om du använder någon annan tjänst än att göra det till en egen webbsida. Botanisera bland möjligheterna hos Firefox plugin-bibliotek.

Kanske någon av er kära läsare har några tips här?

 • En idé kanske kan vara att exportera alla mapparna och sen gå in och radera de mappar som man inte vill ha med direkt i koden. Visst det kräver lite mer jobb… Men det kanske är en bra(?) lösning om det bara handlar om att uppdatera en eller ett fåtal gånger?

 • Johan

  Vill du bara lösa det lite snabbt, så kan du ju editera din bookmarks.html med Nvu.
  Om du nu inte pratar ”flytande i html” så att säga / vill editera html-kod.

  http://nvu.com/

 • ed

  Tanken är alltså att jag ska kunne enkelt uppdatera hemsida med de nya länkarna som jag har hittat under veckan. Så att sitta varje gång och radera alla mina egna länkar varje gång jag ska uppdatera länksidan känns lite tungt.

 • Johan

  Problemet är nog algoritmen / hur skall datorn veta vilka länkar du inte vill ha synkade och att (vad jag vet) så finns inte denna funktionaliteten i källan (Firefoxs genererade bookmarks.html) – och då blir det helt plötsligt väldigt knepigt?!?

  Det enda jag kan komma på är att du får ”blacklista” de länkar du inte vill ha över till din hemsida, sedan skulle väl ett litet skript kunna sköta detta automatiskt(iCal..) till dig.

  Mina 2-cent..

 • Johan

  Skulle kanske kolla efter lite innan man svarar..(google: firefox bookmark publish private)..verkar finnas lösningar av olika slag på detta; BookmarkBridge , zinkmo t.ex.

  Men detta verkar vara separata program som du måste använda istället för den inbyggda (inte det du vill?).

  Du är nog inte den enda som vill publicerad dina bookmarks på detta sätt, borde finnas någon färdig lösning!

  Tack för tippset om foxmarks förresten, ha en bra dag!

  Over & out/Johan

 • Johan

  Sorry Ed, jag är för stressig! zinkmo=.net? … BookmarkBridge=får kompilera själv = ett litet h-e kanske inte ens går på mac(kräver Gtk/Gnome?). Något irriterande med alla dessa windows-only-mjuvaror…(Java någon..?)