Övrigt

Gammal goding: Anpassa Time Machines backup-intervaller med TimeMachineEditor

TME

Det är hög tid att påminna om det lilla programmet TimeMachineEditor som du kan använda dig av om du tycker att Time Machine säkerhetskopierar din Mac lite för ofta. Grundinställningen för hur ofta Time Machine ska ta backup är varje timme, och tyvärr anser inte Apple att du som användare ska vara med och påverka det beslutet.

Med programmet TimeMachineEditor kan du enkelt anpassa Time Machines intervaller, och inte nog med det, du kan också specificera olika tidpunkter för olika dagar, dagligen, veckovis eller månadsvis. Programmet behöver inte vara igång för att de nya intervallerna ska fungera, du behöver bara stänga av OS X egna Time Machine-inställning under Systeminställningar, starta TimeMachineEditor och ange dina önskemål om hur ofta säkerhetskopiering ska ske. När det är gjort kan du avsluta programmet och aldrig mer tänka på det, så vida du inte vill ändra till andra intervaller.

TimeMachineEditor är alldeles gratis, finns översatt till svenska och är kompatibelt med de tre senaste katterna; Leopard (10.5), Snow Leopard (10.6) och Lion (10.7).

Du kan ladda ned TimeMachineEditor från programmets webbsida eller via denna direktlänk.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!