by • 18 maj, 2009 • NyheterComments (3)310

Geotagga dina foton med hjälp av iPhone

Geotaggning
iPhoto ’09 innehåller som bekant möjlighet att placera bilder på en karta, detta antingen genom att du själv säger till var bilderna är tagna eller att de har GPS-data. Med några få undantag saknar vanliga kameror en GPS-mottagare men lösningen heter iPhone samt senaste uppdateringen av iPhoto ’09.

Nu går det nämligen att kopiera geodata (som det så fint heter) från ett foto till ett annat och det är alltså bara att ta upp din iPhone och knäppa av ett referensfoto till resten av bilderna och sedan parar du ihop det när du kommer hem.

Detta tipset tackar vi TUAW för samtidigt som vi passar på att ge MacWorld en liten diss för att de skamlöst tagit artikeln till sin egen utan referens.

 • Viktor

  Jag hoppas ni skojar när ni lägger ut tex denna nyhet?
  Iphoto’s nya saker är ju tex man kan se vart alla bilder är tagna och såklart så testade man iphoto 09 direkt och ville se hur allt fungerade…
  Vad är de jag står och säger då?
  Jo jag som 15 år har ju mer koll på allt nytt än macworld osv?(ska aldrig kunna hända)
  Säg snälla jag har fel nu :)?

 • @Viktor. Det du nämner var de stora nyheterna men det gick inte att kopiera geodata mellan bilderna, men det går nu i och med 7.1.5 (tror jag är versionnumret) och det är det som det skrivs om :)

 • Viktor

  @Peter man har kunnat sätta ut placeringar och så innan på bilder utan gps och jag läste bara igenom så jag ursäktar :)