by • 3 september, 2015 • NyheterComments (5)725

Google har en ny rolig funktion

Google har kommit med en ny funktion som genererar olika fun facts på beställning! Google vet allt, det är en universal sanning. Du kan fråga google om allt från hur lång världens äldsta man är till om hur många primtal det finns. För att få veta dessa saker så har vi tidigare varit tvungna att specifikt fråga efter denna vitala information.

Så är inte fallet längre, utan nu finns det en ny funktion för att få veta små random fakta utan fråga om något specifikt. När du skriver in ”fun facts” i sökmotorn så dyker det upp en liten ruta med lite information om något du med största sannolikhet aldrig fått veta utan denna funktion. Precis under rutan står det ”ask another question” och om du klickar på den så får du fram en ny liten fun fact i rutan som du kan dela med sig av till dina vänner eller bara njuta av helt själv.

Jag vet inte vad ni tycker, men om inget annat så är det ju ett roligt sätt att påbörja en ny konversation med någon! Tidigare liknande roliga söktermer såsom ”I’m feeling wonderful” för att se världens underverk eller ”I’m feeling playful” för att hitta roliga spel i all ära, men denna tror jag kommer bli en ny storfavorit! Vad tror ni?

Edit: Funktionen verkar bara vara tillgänglig om man använder google på engelska.

Källa: The verge

 • Pucko

  Hmmm… funkar inte för mig. /c:

 • Inte för mig heller. Jag får en vanlig Google-sökning.

 • TianZhu

  Samma här. Vad säger Izabella om detta, funkar det för henne eller hittade hon bara en skärmdump?

 • Izabella Karlsson

  Det funkar alldeles utmärkt för mig! Jag tog faktiskt en egen skärmdump :)

 • Izabella Karlsson

  Anledningen verkar vara att det bara funkar när man har google inställt på engelska! Jag ber om ursäkt för detta missförstånd och gör en edit :)