by • 9 februari, 2015 • NyheterComments (2)795

Google Maps fyller 10 år!

Den 8:e februari så fyllde en av Googles mest populära tjänster 10 år; Google Maps. Allt började med att en klient för desktop lanserades för att snabbt följas upp med en mobilklient för amerikanska marknaden.

Idag är Google Maps i det närmaste de-facto standard för geografiska tjänster, även om både Microsoft och Apple kämpar med sina egna versioner.

Google Maps har också bidragit till att skapa ett stort antal relaterade tjänster, såsom Google Earth och Street View. De har också utökat sin portfölj genom uppköp av blanda annat platsinformations-tjänsten Zagat och navigations-tjänsten Waze.

Ett av de senaste uppköpen var Skybox Imaging där Google förhoppningsvis kommer få tillgång till ännu bättre satellit-bilder över jordens alla hörn. På Google Maps blog kan du läsa mer om dess historia och även få tips om nya användningsområden som du inte tidigare kände till.

Vi på Array passar på att önska Google Maps en god, om än en dag försenad, födelsedag och hoppas på fler spännande tjänster framöver!

  • Kan vara en av de mest använda tjänsterna i mitt hem de tio senaste åren. Möjligtvis efter Gmail. ;)

  • Ola h

    Funderade faktiskt på Google Maps ålder häromdagen. 10 år trodde jag inte. Men visst flyger tiden när man har skoj. Kanske inte så konstigt att den är bra mycket bättre än Apple Maps :)