Övrigt

Google presenterar Nexus 6, Nexus 9 och Nexus Player

Googles Nexus-serie fick precis förstärkning av tre nya enheter, Nexus 6, Nexus 9 och Nexus Player. Det handlar om en Android-telefon, en tablet samt en TV-box.

N6-purchaseflow-1600_verge_super_wide

Nexus 6

Den nya telefonen är på hela 6 tum (5.96″ för att vara exakt) och är utrustad med Qualcomm Snapdragon 805 som chipset. Det är samma plattform som man hittar i den senaste flaggskeppen från övriga tillverkare. Den har en kamera på 13MP och ett batteri på 3220 mAh.

Sett till hårdvara så är Nexus 6 alltså väldigt lik många av de existerande toppmodellerna som släppts den senaste tiden. Telefonen ser ut som en förstorad version av senaste Moto X, vilket inte är så underligt då det är Motorola som står bakom den.

N9-grid1-1600_verge_super_wide

Nexus 9

Den största nyheten är nog ändå Nexus 9, som är den tablet som nu ersätter den tidigare 7″ modellen Nexus 7. Denna är tillverkad av HTC som även lagt till vissa av sina finesser, såsom HTC BoomSound™ högtalare. Den kommer med en 8MP kamera samt ett batteri på hela 6700 mAh, vilket säkerligen lär behövas.

Det mest intressanta är dock att Nexus 9 använder sig av ett 64-bitars chipset från NVIDIA kallat Tegra K1, med en klockfrekvens på 2.3 GHz. Vi får alltså äntligen se Android komma ifatt Apple vad det gäller antalet bitar. Vad detta kommer betyda för prestandan återstår att se, men vi kan nog kallt räkna med att detta kommer vara den snabbaste Android-enheten ett tag framöver.

player-entertainment-1024_verge_super_wide

Nexus Player

Den tredje nyheten är troligen den största överraskningen. Det är en Intel-baserad TV-box kallad Nexus Player som bygger på nya Android TV. Som väntat kan den ta emot Google Cast och kan därmed fungera på samma sätt som Chromecast. Google presenterar även en spelkontroll för Nexus Player (säljes separat), så vi kan nog räkna med att Google på allvar börjar konkurrera med existerande spelkonsoller framöver.

Som det ser ut nu så kommer Google plocka bort sin Nexus 7 tablet ur sortimentet medan Nexus 5 fortfarande kommer finnas kvar. Alla de tre nya enheterna kommer med nya Android 5.0 (Lollipop) och kommer finnas tillgängligt för förbeställning den 17:e oktober, åtminstone om man bor i USA. Det återstår att se när vi kommer kunna beställa detta i Sverige, men vi lovar att återkomma så snart vi vet mer.

Fler bilder på produkterna i galleriet nedan: 

Givetvis finns också nya reklamspottar:

https://www.youtube.com/watch?v=wk-PY2dBKaA

https://www.youtube.com/watch?v=yYHY3MFiq1o

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!