by • 5 april, 2016 • NyheterComments (0)10586

Google släpper påminnelsefunktion till webben

Google har många bra planeringsfunktioner som den genomsnittliga användaren tycker om i dagsläget. Vi har en kalender där vi kan lägga in olika event vi ska på och vilken tid våra möten är under dagarna. Vi kan göra listor på saker vi borde göra i Google Keep och även skapa påminnelser om att vi ska ringa farmor eller köpa den där presenten till en födelsedag.

Just funktionen att kunna skapa påminnelser om saker att göra kom när Google lanserade Inbox, ett annat alternativ till Gmail. Vidare kom funktionen upp som alternativ i Google Keep, och påminnelserna gick sedan över till Google Calendar appen, för både Android och IOS. Nu har påminnelsefunktionen kommit till Google Calendar på webben.

Det fungerar som så att när du lägger in en påminnelse i din kalender med något du ska göra så ligger den där precis som ett vanligt event. Skillnaden mot ett vanligt event är att eventet försvinner (eller får en blekare färg rättare sagt) när dagen är slut medan din påminnelse ligger kvar tills du har markerat den som genomförd.

De påminnelser du skapar i andra appar och program kommer att dyka upp i de andra aktuella programmen med, så om du gör en påminnelse i Google Keep kommer den dyka upp i kalendern också. Uppdateringen ska komma nu under veckan.

Källa: Google