by • 10 februari, 2009 • NyheterComments (4)218

Google Sync – nu på iPhone

Glöm papper, kalender och penna. Nu är det molnet som gäller! Allt fler organiserar sina liv över internet med program som iCal, Things, iOrdning, Bentu, med mera. Det uppstår dock ett problem när vi börjar använda allt fler olika enheter, stationära och mobila.

Då kommer molnet in i bilden, tjänster som hela tiden lagrar informationen på internet och sedan pushar ut det senaste till alla ens enheter. En sådan tjänst är Apples Mobile Me.

Google har på sistone tokjobbat med iPhonefunktionalitet och levererar nu ännu en – Google Sync. Detta innebär att iPhoneägare nu enkelt kan synkronisera sin mobil med olika Googletjänster – deras addressbok och kalender.

Det är bara att surfa in på m.google.com/sync för att sätta igång med ett liv i skyn!

Uppdaterat – Kolla in följande Bloggy-diskussion för svar på fler frågor om Google Sync.

 • riktigt trevlig nyhet ”synd” dock att man redan köpt ett MobileMe konto för detta ändamål när man tillslut tröttnade på att köra mot jobbets exchange-server :)

 • Pontus

  Trevlig lite feature, Läste lite på Google Sync sidan och när man gör det första gången försvinner alla kontakter och Kalender inlägg.

 • TW

  Jag får det att fungera fint, förutom med fler kalendrar (så jag gick snabbt tillbaka till Nuevasync där detta funkar).

  Det står på Googles sida att man ska surfa in på denna adress via Iphonen för att justera vilka kalendrar som ska synkas:
  http://www.google.com/support/mobile/bin/answer.py?answer=139206&topic=14252

  Men där får jag bara meddelandet att enheten inte stöds.

 • Martin

  Har du kopplat Google apps till din domän så funkar inte inloggningen direkt på m.google.com/sync, byt språk till English us på den sidan sen har har du längre ner på sidan en fråga men en länk: Google Apps user? Configure your domain at m.google.com.
  Byt språk igen till English US och ”Sync” ska dyka upp som en ”app” i det gröna fältet.

  Oklart? Prova igen:-)