by • 28 september, 2015 • NyheterComments (0)670

Googles event, vad kan vi vänta oss?

Imorgon är det Googles tur att hålla i ett event där de berättar för omvärlden om vad de kommer släppa härnäst. Exakt vad vi kan vänta oss är svårt att säga men det finns vissa säkra kort som vi säkerligen kommer att få ta del av. Dessa saker är de två nya Nexustelefonerna, Android Marshmallow samt nya chromecasts.

Vi börjar med telefonerna, Nexus 5X och Nexus 6P. De kunskaper vi har om 5X och 6P just nu är samlade från rykten som har skymtat förbi på internet, vilket är värt att tänka på.

Nexus 5 kom ut för två år sedan, men såg slutet på sin tillvaro redan i våras. Nu gör den comeback i form av Nexus 5X. Precis som den tidigare Nexus 5 så är denna telefon gjord i samarbete med LG. Den ska ha större skärm än sin föregångare, ha en sensor för fingeravtryck, vara snabbare och även en bättre kamera med flera megapixel.

Själva telefonen ska ha en design som liknar sin föregångare väldigt mycket, förutom en silverring på baksidan av telefonen som sägs vara sensorn för fingeravtryck. Den lär också komma med en ny sorts laddningskabel, en USB Type-C

När det gäller Nexus 6P så är det mycket som är annorlunda. När Nexus 6 kom förra året så var den gjord i samarbete med Motorola, men nu i år är det i samarbete med Huawei. Även denna telefon kommer att ha en sensor för fingeravtryck. Den kommer även att ha en mindre skärm. Designen kommer även att vara annorlunda mot föregångaren Nexus 6 på det vis att den kommer vara rektangulär med rundade hörn med en slät baksida. Även denna telefon kommer att använda sig av USB Type-C.

Vidare till Android Marshmallow. Marshmallow utannonserades redan i maj tidigare i år, men imorgon kommer vi att få ett datum för dess release. Det tros inte vara så många radikala förändringar i Marshmallow, men det ska finnas lite roliga förbättringar såsom förbättrad batterihantering.

Sist, och även fysiskt minst, har vi chromecast. Det lär presenteras två stycken nya Chromecasts. Den första är en uppdaterad chromecast med samma funktioner som tidigare. Det nya med denna är dels dess design, som ska påminna om Google Chromes logga fast i 3Dform, och även att den nu stödjer snabbare wifi, vilket säkerligen är en glad nyhet för många.

Det kommer även att komma en så kallad Chromecast Audio. I denna är fokuset, som namnet antyder, ljud. Den ska användas till att streama musik, radio, podcasts och alla möjliga sorters ljud. Den ska du inte plugga in i teven, utan du ska istället ansluta den till högtalare med en hörlurssladd. Det riktigt intressanta med denna är att du ska kunna använda flera enheter i flera rum samtidigt, och spela upp sin ljudmedia helt synkat. Något annat som är viktigt att notera är att spotify är en partner. Chromecast kan idag användas med bl.a. Deezer, Rdio och Pandora, men nu kommer alltså även Spotify med i matchen.

 

Källa: The verge