by • 12 mars, 2015 • NyheterComments (28)824

Gör Apple Watch det enklare är den värd sitt pris

Apple gör inte produkter jag behöver. Jag kanske ibland tror att jag behöver dom men så är det oftast inte. Jag behöver inte min iPhone, egentligen, och absolut inte den senaste modellen. Nu kan jag ursäkta en del teknikinköp med att jag skriver om teknik men det är inte poängen jag är ute efter. Men många av oss lever uppkopplade liv. Apple säljer produkter som gör livet enklare. Teknik som sparar tid. Det är värt allt.

Det var lite så jag tänkte på när jag såg Apple Watch presenteras. Kunde liksom inte riktigt se att jag behövde den. Hur jag än vände och vred på argumenten så dök det inte upp ett enda scenario där jag kände att jag måste bara ha den för den löser just ett specifikt problem.

Hittills har jag inte sett en enda ”Killer Feature” och att den håller tiden på någon mikrosekund hit eller tid spelar ingen roll. Att det går att svara på ett meddelande med en rolig teckning är inget jag vaknat mitt i natten och önskat heller. Funktionerna för träning och hälsa är dock intressanta helt enkelt för att de flesta av oss helt enkelt behöver röra oss mer för att må bättre men det finns billigare alternativ.

Men hur bra det här med att träna är så är vi människor bekväma av oss och de flesta, skulle jag tro, har ont om tid. Mest hela tiden också. Apple Watch kanske är prylen som gör livet ännu lite enklare och hur konstigt det än låter, mindre upptagen med att hålla på med sin iPhone.

Hur många gånger har man inte fått en notis på sin mobil, tittat och reagerat på den, och sedan gått vidare med att kolla Twitter, Facebook och Instagram. Fast det från början bara var en notis om att någon som retweetat något man skrivit för ett par dagar sedan. Direkt har några minuter försvunnit och verkligheten saknat en under samma tid.

Om Apple Watch låter dig lämna din iPhone i hallen eller jackfickan istället för som nu i byxfickan. Utan att du känner dig som en halv människa för att du annars hade kunnat missa något så sparar du tid. Apple Watch kan vara klockan som gör livet enklare och då är den värd sitt pris.

Vilket budget vi har för att göra livet enklare är en helt annan sak och dessa tankar handlar inte om guldmodellen. Men det förstod ni nog. Kommer du köpa en Apple Watch om den ger dig mer tid och en enklare vardag?

 • ybizz

  Funderar på om jag ska köpa Pebble Steel på Kjell (1499:-) och spara en slant och få bra batteritid. Eller är jag dumsnål då?

  Bättre att satsa på en Apple Watch? Känns ju som att den kommer synka bättre med iPhonen. Sedan är frågan om jag behöver alla funktioner som den erbjuder.

  Någon som har några tankar?

 • Elfving88

  Jag behöver inte iPhone 6 plus när jag jobbar. Jag jobbar väldigt olika tider på Coop forum och behöver något som kan vibrera diskret och visa mig notiser. Vi har sagt att på jobbet ska vi bara svara i telefon om de är viktigt. Detta kan vara ett sätt för mig att diskret att kunna hålla mig updaterad vad som händer i fickan. Tror inte Pebble steel är optimalt på alla sociala nätverk som jag vill ha det. Batteri tiden är något som är jävligt dåligt. Kommer nog glömma klockan på laddning ofta för att jag tar av den varje dag. Jag tror klockan är en fördel. Men värt pengarna? Nej inte idag. Kommer jag köpa den? Jo för jag tror på helheten av att låta klockan ge mig diskret information bekvämt överallt jag är.

 • Jag skulle väntat med att köpa en Pebble. Inte för att jag är helt säker på Apple Watch ännu men man vet aldrig. Tror att det finns en chans att helheten gör att man kommer vilja ha Apple Watch. Allt ifrån Apple Pay till att bli påmind om att ställa sig upp varje timme. Kommer nog att vara riktigt skönt att slippa ta upp telefonen och istället få upp notiser i klockan. Som sagt, tror att alla dom små sakerna kommer att göra det. Många bäckar små som man brukar säga.

 • Thor

  Sending voice replies works with most major Android apps including SMS, Hangouts, Gmail, Facebook Messenger, Whatsapp and hundreds more. For iOS users, voice replies are currently limited to Gmail notifications. We’re working to enable voice replies for more apps.

  Om det är avgörande för dig så kan det bli dumsnålt

 • sandorolah

  Jag köpte min första Mac 1993. Ände sedan dess har jag fått utstå mycket hån och kritik för mitt val. Att Apple sedan hämtade sig har fått mig att känna mig stolt över valet och skaffat ALLA Apple prylar som jag kan… Därför kommer jag i alla fall att skaffa en Apple Watch. Trots att jag har inte haft en armbandsur sen min första mobiltelefon. Med Apple Watch kommer jag ha möjlighet att lämna min mobil i bland – utan att missa det viktiga. Förhoppningsvis.

 • Aidenir

  Det gäller pebble time (steel) inte gamla pebble steel.

 • Aidenir

  Jag har en orginal pebble och jag har backat pebble time steel.
  Har aldrig tidigare använt armbandsur, och har sen jag fick den växlat mellan att ha den och att inte ha den på mig.

  Vad jag kommit fram till efter att ha testat alla möjliga appar fram och tillbaka är att den enda riktigt nyttan jag har av den är just att visa notiser, så jag slipper plocka fram telefonen hela tiden. Att läsa twitter/facebook/whatever på klockan är inte överdrivet kul, då föredrar jag att dra fram telefonen.

  Utifrån detta tycker jag pebble time (steel) känns som ett bättre val, speciellt om AWatch kommer kosta 4k i sverige. Pebble time (~1500:-) och steel (~2100:-) känns betydligt mer prisvärda.

 • Känner också det där med att inte missa något som är viktigt – ibland när jag lämnar mobilen i hallen och sedan kollar den några timmar senare och har en massa missade samtal eller mail är så där. Men det blir absolut viktigt att ställa in regler för när jag egentligen vill ha notiser eller samtal som kommer in. AV de där 5 missade samtalen kanske 4 skulle missas men de från sambon/barnen/föräldrarna hade varit nice att se.

 • pressplayontape

  Nä, jag är inte så övertygad att klockan kommer underlätta vardagen för mig. Jag saknar Apples driv att utveckla saker som kan förändra mitt beteende. Jag vill inte ha möjligheten att skicka hjärtslag eller skitstora emojis eller egenritade kukar.

 • Dan

  Jag tyckte det var väldigt skönt dagen då jag gjorde mig av med armbandsklockan, och längtar inte tillbaka. Jag brukar med flit lämna mobilen i fickan och ignorera notiser tills det är dags att läsa dom, skönt att inte hela tiden bli bombarderad av information. (Dessutom är det oftast bara någon som gjort sitt drag i något av alla spel som jag spelar)

  Jag kommer inte att köpa en Apple Watch från start, men därmed inte sagt att jag inte kommer att köpa någon med tiden. Om Apple Pay blir utbrett i Sverige och är smidigt så skulle det kunna vara en anledning. (Fast hur jobbigt skulle det vara att ta upp mobilen?)
  Jag kommer definitivt inte att köpa en Pebble eller liknande, blir det något så blir det en Apple Watch.

 • Thor

  Jag minns också dagen då jag lämnade klockan hemma. Det var en enormt skönt känsla. Minns att många satt och glodde på sina klockor i tid och otid som om klockan skulle säga något nytt till dem

 • Jag ser fram emot att enkelt kunna tända och släcka Hue-lamporna här hemma. Helt ärligt räcker det för mig :)

 • Jag är besviken på att Philips inte gjort någon sådan app för min Android Wear. Har de annonserat ut det för Apple Watch? [Hm, jag kan tydligen använda IFTTT för det…]

 • Andreas Nilsson

  Alla vill kunna skicka egenritade kukar. Det vet alla. Det är sen gammalt. Kanske inte ger något köpbegär men rätt ska vara rätt.

 • Philips egna Hue-app är skam på torra land men det finns ju hur många tredjepartsappar som helst!

 • TianZhu

  Extremt dyr liten notisdongel på armen med andra ord. Med rutten batteritid.

 • TianZhu

  Eh…

 • TianZhu

  Vad är de för fel på deras app + widget? Jag använder widgeten hela tiden, och vad mer än tända och släcka ska man göra?

 • Jag vill ha en enkel app där jag kontrollerar av och på samt ljusstyrka och ljustemperatur.

  Jag vill inte hålla på att bygga upp ”scener” av bilder för att åstadkomma detta :)

 • TianZhu

  Varför krånglar du till det? Välj en färg – vardagsrum, välj en färg – kök, osv.. Att hålla på mer bilder osv är ju super drygt. Bara välja en färg sen är det klart, förstår inte hur du kan tycka att det är besvärligt, samma med widgets, swajpa ner, tänd köket – klart :)

 • Jag vill inte välja färger, jag vill välja temperatur och styrka enkelt.

 • Yttrandefrihet

  Mina tankar är följande,

  Jag är helt klart sugen på en Smart
  Watch, dock inte Apple Watch då den enligt min mening är för dyr. Min
  smärtgräns går vid 2500kr. Jag hoppas verkligen på ryktet att Android
  Wear kommer börja fungera för iPhone. Det som tilltalar mig att vilja ha
  en Smart Watch är att den ska vara så lik som möjligt en vanlig klocka
  men ändå smart. Här ligger t.ex. LG Watch R och Huawei Watch bra till
  hands. Priset på LG Watch R är oxå helt okej.

  Jag nöjer mig med möjligheten att kunna se notiser.

  Pebble
  och Apple watch är i mina ögon fula och ”sticker ut” för mycket.
  Dessutom så ser Pebbles skärm ut som rena skämtet. E-Ink är kanske
  praktiskt men inte snyggt på en klocka.

 • Larstommie

  Hoppar över det här med smartwatches. förstår inte folk som känner ett sånt akut behov av att hålla sig uppdaterad konstant. Har kanske med åldern att göra (44j

 • Mats

  Nej, det har inte med åldern att göra. Jag skall ha en :) (50+)

 • Andreas är från de värmländska skogarna, detta får aldrig glömmas :)

 • Och jag! (33-)

 • Norre

  För mig är det enkelt. Jag behöver ingen klocka på armen. Tiden kan jag se, i princip över allt, på nästan var enda pryl i min närhet. Det här med att visa tiden på Apple Watch, det är bara en bisak, något för att de som inte fattar vitsen med denna pryl, skall kunna greppa lite i alla fall.

  Däremot, en Apple Watch, som fungerar helt sömlöst med min iPhone, och underlättar, förbättrar eller ger mig nya användningsområden, det är intressant. Inte någon annan ”smart” klocka, hur bra batteritiden än är.

  Minns hur dåligt telefoner och annat (före iPhone, iPad och ATV) fungerade mot en Mac och i mångt gör så än i dag.

  Så, därför är det bara Apple Watch som är intressant, för mig.

 • Magnus Olsson

  Känner jag Apple rätt så lär ditt stora problem med att kombinera en iphone och pebble blir att Apple kommer i göra allt i sin makt för att spärra pebble på sina telefoner.