Övrigt

Gör Apple Watch det enklare är den värd sitt pris

Apple gör inte produkter jag behöver. Jag kanske ibland tror att jag behöver dom men så är det oftast inte. Jag behöver inte min iPhone, egentligen, och absolut inte den senaste modellen. Nu kan jag ursäkta en del teknikinköp med att jag skriver om teknik men det är inte poängen jag är ute efter. Men många av oss lever uppkopplade liv. Apple säljer produkter som gör livet enklare. Teknik som sparar tid. Det är värt allt.

Det var lite så jag tänkte på när jag såg Apple Watch presenteras. Kunde liksom inte riktigt se att jag behövde den. Hur jag än vände och vred på argumenten så dök det inte upp ett enda scenario där jag kände att jag måste bara ha den för den löser just ett specifikt problem.

Hittills har jag inte sett en enda “Killer Feature” och att den håller tiden på någon mikrosekund hit eller tid spelar ingen roll. Att det går att svara på ett meddelande med en rolig teckning är inget jag vaknat mitt i natten och önskat heller. Funktionerna för träning och hälsa är dock intressanta helt enkelt för att de flesta av oss helt enkelt behöver röra oss mer för att må bättre men det finns billigare alternativ.

Men hur bra det här med att träna är så är vi människor bekväma av oss och de flesta, skulle jag tro, har ont om tid. Mest hela tiden också. Apple Watch kanske är prylen som gör livet ännu lite enklare och hur konstigt det än låter, mindre upptagen med att hålla på med sin iPhone.

Hur många gånger har man inte fått en notis på sin mobil, tittat och reagerat på den, och sedan gått vidare med att kolla Twitter, Facebook och Instagram. Fast det från början bara var en notis om att någon som retweetat något man skrivit för ett par dagar sedan. Direkt har några minuter försvunnit och verkligheten saknat en under samma tid.

Om Apple Watch låter dig lämna din iPhone i hallen eller jackfickan istället för som nu i byxfickan. Utan att du känner dig som en halv människa för att du annars hade kunnat missa något så sparar du tid. Apple Watch kan vara klockan som gör livet enklare och då är den värd sitt pris.

Vilket budget vi har för att göra livet enklare är en helt annan sak och dessa tankar handlar inte om guldmodellen. Men det förstod ni nog. Kommer du köpa en Apple Watch om den ger dig mer tid och en enklare vardag?

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!