by • 6 mars, 2009 • NyheterComments (1)229

Grafik-steroider för din Mac Pro

atig
Apple har tidigare uppgett att man tillsammans med ATI kommer släppa grafikkortet ATI Radeon HD 4870 till försäljning för de lyckliga som har en Mac Pro.  Du kan redan i dag välja att få kortet installerat i den nya modellen av Mac Pro, som levereras med NVIDIA GeForce GT 120 som standard, detta för den blygsamma summan av 200$!
Värt att notera är att grafikkortet kräver Mac OS X 10.5.7 vilket ännu inte är släppt.
Kortet kan installeras på både de äldre och de nya Mac Pro-modellerna, och är prissatt till  349$ vilket bli ca 3164kr, beräknad leverans är om 5-7 veckor för de i USA och okänt för oss utan för Staterna. 

Läs mer om det nya grafikkortet på Apple Store 

 • Synd bara att det blir ganska omständligt att kunna haka på 2st av LED skärmarna till en Mac Pro 2008 om inte omöjligt i dagsläget!
  Då du endast kan köra ett grafikkort av ovan nämnda HD 4870, alltså kan man inte köra 2st sådana kort!
  GeForce HD 120 hade kunnat lösa detta på ett betydligt billigare sätt men nu verkar ju inte GeForce korten fungera på anda maskiner än de Mac Pro 2009.

  Så sammanfattningsvis kan man inte köra 2 skärmar på en äldre Mac Pro.
  Dock kan man köra 1st skärm med nya kortet från ATI om 5-6 veckor.

  Problem 2 som jag ser det är också att kablaget till de nya skärmarna är på tok för korta för att kunna användas till en Mac Pro som står på golvet, att då köra 2 skärmar är helt uteslutet om du inte har daton mellan skärmarna!

  FY SKÄMS APPLE!

  Den tanke som slår mig är att det måste komma fler skärmval från Apple, för vad skall vi med en Magsafe kontakt till t.ex dessa skärmar var ju tänkt för endast bärbara!
  Den som lever får se…. det är väl så det brukar vara för oss dödliga Vänta vänta vänta