by • 29 juli, 2015 • NyheterComments (15)13222

Här är alternativen till Swefilmer

I dagarna blev det känt att Swefilmer lägger ner sin verksamhet efter ett tillslag från polisen. När en sådan sak händer är det inte ovanligt att oseriösa personer försöker profitera på det hela genom att locka över tjänsterna användare till dem. Därför har vi här satt ihop en lista på lagliga, semi-lagliga samt inte fullt så lagliga alternativ. Det sistnämnda för att informera om vad som egentligen gäller för vissa tjänster där det för många är oklart.

De fullt lagliga alternativen

De kommersiella streamingtjänsterna där du betalar en månadskostnad för att få tillgång. Vissa är mer välfungerande än andra men ingen kommer i närheten innehållsmässigt de mer ljusskygga tjänsterna. Det är väl också det som är grundproblemet.

Netflix

Fokus på den äldre kataloger men har även vissa ”nyare” filmer. Med nyare menar vi att de släpptes på DVD i början av förra året. För den yngre skaran är det en guldgruva med tiotusentals serier och filmer för barnen. Vissa som skulle få Björne att vända sig i graven dock.

Kostar från 79 kronor i månaden.

Viaplay

Streamingtjänsten som har en hel del intressanta tv-serier av det som går på TV3, TV6 och andra MTG-kanaler. Problemet här är emellertid att de gamla avsnitten snabbt försvinner och att kvalitén på bilden stundtals är sämre än en gammal DVD-skiva.

Kostar från 89 kronor i månaden (Med sport blir det 299 kronor och vill du se fotbollsallsvenskan genom tjänsten blir det 429 kronor medan den pågår)

HBO Nordic

Tjänsten med det fantastiska innehållet men med det provocerande dåliga genomförandet. Men det är trots alla tillkortakommanden som du snabbast och smidigast ser Game of Thrones, True Detective och de andra serierna från HBO.

Kostar från 79 kronor månaden.

C More

Här hittar du det som TV4 och Bonniers övriga tv-kanaler sänder samt aktuella säsonger från HBO, dock inte de gamla. Kanske den svenska lagliga streamingtjänst som har bäst utbud när det kommer till film som inte är alldeles för gammalt.

Kostar från 99 kronor i månaden för film och tv-serier, 299 kronor för sport eller 379 kronor för rubbet.

Plejmo

I stället för en månadskostnad så betalar du per film och sedan kan du titta i ett dygn. I och med denna modellen finns det ett helt annat utbud än de som streamar per månad.

Pris från runt 30 kronor per film, och sedan ökar det i takt med hur ny den är.

Det halv-lagliga alternativet

Dreamfilm

Bredvid Swefilmer är det Dreamfilm som varit populärast. Av allt att döma så kommer denna finnas kvar inom en överskådlig framtid. Tjänsten är i grunden seriös även om den är överöst med reklam som man gör bra i att inte trycka på. Det är inte alltid det är så lätt då reklamen försöker efterlikna login-rutor och annat för att komma över din information.

Anledningen att vi definierar den som halv-laglig är att det inte är olagligt att titta på streamad film. Däremot begår de som står bakom sidan troligen ett brott genom att tillgängliggöra materialet.

De olagliga alternativen

Att det inte är i enlighet med lagboken att tanka torrenter från till exempel Piratebay och andra liknande sajter torde vara känt för de flesta. Nästan lika självklart är det att det finns en hel del individer som faktiskt fått böta ganska stora belopp för att ha gjort det. Detta för att Torrent-tekniken går ut på att du laddar hem en film från en piratkopia och dessutom gör du den tillgänglig för andra.

Vad som inte är lika känt är att uppstickaren Popcorn Time också tillhör dessa alternativ. Popcorn Time är inte en streamingtjänst även om gränssnittet och dess enkelhet talar för det. I själva verket pågår det en ner- och uppladdning i bakgrunden vilket gör att du kan begå en olaglig handling utan att ens själv känna till det.

Vi på Array lägger oss inte i hur du får tillgång till underhållning men för oss är det viktigt att informera om vad som verkligen gäller juridiskt och tekniskt i denna tämligen omogna bransch. Hjälp oss gärna sprida den informationen till era nära och kära genom att till exempel dela på Facebook, Twitter med flera.

 

 • De senaste tio åren har det varit irrelevant om man sprider eller bara laddar ner. Strömning är lika olagligt som delning, även om skadan kanske bedöms annorlunda.

  http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Lagar/Svenskforfattningssamling/Lag-1960729-om-upphovsratt-_sfs-1960-729/

  ”12 § Var och en får för privat bruk framställa ett eller några få exemplar av offentliggjorda verk. [ . . . ] Denna paragraf ger inte rätt att framställa exemplar av ett verk när det exemplar som är den egentliga förlagan framställts eller gjorts tillgängligt för allmänheten i strid med 2 §.”

  Att ladda ner och spara på hårddisken är att göra en privat kopia. Att strömma är i lagens mening att göra en tillfällig privat kopia.

  ”11 a § Tillfälliga former av exemplar av verk får framställas, om framställningen utgör en integrerad och väsentlig del i en teknisk process [ . . . ] bara om det enda syftet med framställningen är att möjliggöra [ . . . ] 2. laglig användning, dvs. användning som sker med tillstånd från upphovsmannen eller dennes rättsinnehavare, eller annan användning som inte är otillåten enligt denna lag.”

 • Jag kollade runt lite mer om vad som sägs, och tydligen är rättsläget fortfarande lite oklart. Jag minns vad man sa var syftet när lagen infördes, och jag tycker det verkar solklart när jag läser lagtexten, men om den fungerar som tänkt är fortfarande oprövat: ”Redan i dag finns domar från EU som talar för att det kan vara straffbart.” är det tydligaste svaret man får. http://www.metro.se/teknik/aklagare-den-som-ser-pa-streamad-film-sitter-inte-saker-fran-atal/EVHnkl!CLzaayCHwPl4Q/

  Det man kan säga är att varken Åklagarmyndigheten eller några upphovsrättsägare hittills har valt att åtala några användare av olicensierade strömningstjänster.

 • Åhå! Men då får jag tacka så mycket för rättelsen!

 • Charles Bryant

  alternativen till Swefilmer http://www.swefilmer.online

 • BOX OFICE

  To Watch or Download Full HD

  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> bigmovieshd14.com

  Keep Enjoys Guys,,,Just For U….

 • lowazab

  Swefilmer

 • fitiyuj

  Full Filmen Hd På Nätet -På Svenska http://regarderfilm.site

 • fanadu

  På Nätet -På Svenska http://boxoffice-official.website
  På Nätet -På Svenska http://boxoffice-official.website
  På Nätet -På Svenska http://boxoffice-official.website
  På Nätet -På Svenska http://boxoffice-official.website
  På Nätet -På Svenska http://boxoffice-official.website

 • Tangkal Waru

  Stream movie free =>> NETFLIX.MATAMOVIE.COM

 • narchell misca

  Stream movie free =>> BOXOFFICE2017NET.BLOGSPOT.COM

 • buka dikit

  Stream movie free =>> BOXOFFICE32NET.BLOGSPOT.COM

 • marsah lenines

  Stream movie free FIXEED —— JEMY.BIGMOVIES10.COM

 • rita arum

  wwwwwwww

 • rita arum

  tuku — JEMY.BIGMOVIES10.COM