Övrigt

Här är helt nya och fräscha Plex Media Player

Utan någon som helst förvarning lanserar gänget bakom Plex en helt ny mediaspelare för datorer, kallad Plex Media Player. I över ett år har man byggt detta program som ska ersätta det nuvarande flaggskeppet Plex Home Theater (kommer finnas kvar, men utvecklas inte vidare).

Den första, och mest utmärkande, nyheten är det nya gränssnittet; avskalat, enhetligt och med tydligt fokus på innehållet. Du som kört Plex-appen på Xbox One kommer att känna igen dig direkt. Tanken är att användare ska känna igen sig i användargränssnitt och funktion oavsett vilken av de olik klienterna som används (börjar bli ganska många olika klienter nu), samt att nya funktioner och förbättringar snabbare ska kunna rullas ut på så många klienter som möjligt.

filters   movie-preplay

En ny uppspelningssmotor har utvecklats, baserat på mpv som anses vara den bästa och som också är open source. Plex gick så långt som att anställa en av de mest framstående utvecklarna av mpv – en person som enligt de själva gjort underverk för Plex Media Player det senaste året.

Läs mer om nya Plex Media Player hos Plex. Du som är Plex Pass-användare också kan ladda ned och börja använda den nya klienten nu på direkten (finns för Mac, Windows och Linux).

För övriga intresserade är det bara att vänta till prövoperioden är över. När Plex Media Player släpps för alla kommer det att kunna laddas ned helt kostnadsfritt.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!