Övrigt

Här är nya Volvo XC90 – men Apple-integrationen är försenad

På en pressvisning tidigare idag visades nya Volvo XC90 upp och nu har de officiella pressbilderna släppts. För Volvo-fantasten är det förstås oerhört stort men det är också relevant för övriga tekniknördar då detta är en av de första bildarna med Apples Carplay samt i förläggningen Android Auto.

Trots att bilen inte når de första köparna förrän i början av nästa år kommer dessa inte kunna använda CarPlay. Detta på grund av en försening som dessutom verkat gälla alla tillverkare. Det som nu är sagt är att det någon gång under 2015 kommer att börja fungera. De bilar som levereras tidigare är dock förberedda för systemet.

Volvo XC 90 börjar på 498 000 kronor och då är det en dieselbil med 190 hästkrafter. Serietillverkningen börjar vecka 5 nästa år men innan dess skall 1927 First Edition-bilar tillverkas, dessa går att beställa från och med 3 september. Priset är då 789 000 kronor men då är bilarna fullt utrustade inklusive fyrhjulsdrift. Laddhybriden som kommer senare beräknas kosta närmare miljonen.

https://www.youtube.com/watch?v=vtaX8LbMvfE

[source:http://teknikensvarld.se/nya-volvo-xc90-officiell-fakta-bilder-och-film-157470/ “Teknikens Värld”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!