by • 26 februari, 2009 • NyheterComments (3)590

Hitta typsnittet i din iPhone med WhatTheFont

fonts-phone-2401

Du har säkert som många andra människor försökt hitta ett typsnitt som du har sett ute i världen. Vare sig det är en reklamaffisch eller kanske en logotyp så har du med stor säkerhet haft problem att hitta det rätta typsnittet, eller kanske hittade du inte överhuvudtaget. Ditt liv har nu blivit enklare om du har en iPhone! Du kan nu bara ta en bild av typsnittet med din iPhone, starta programmet WhatTheFont (som dessutom är helt kostnadsfritt att hämta) och ladda upp bilden. Allt du behöver göra efteråt är att skriva in rätt bokstav till rätt markerad bild för att den ska förstå typsnittets bokstäver rätt. Efter dessa enkla stegen är det bara att luta sig tillbaka och vänta en liten stund för resultat. Smidigt!

 

Ladda hem WhatTheFont till din iPhone

Om du vill läsa mer om programmet kan du gå till utvecklarnas hemsida.

  • Pontus

    Jag har testat detta ett antal gånger nu. På bussreklamer och på tidningar och den har inte hittat rätt en ända gång. Jag kanske e mästare på att hitta svåra typsnitt… Annars är det ju en rikigt bra ide till ett framtida bra program.

  • Ah, det var ju synd. Det jag har testat av programmet så har den hittat typsnitt mycket bra. Jag testade dock inte med iPhone utan en iPod Touch där jag sparade bilder i Safari med lite olika typsnitt och sen testade att köra i programmet och den hittade typsnitten jag letade efter, iallafall väldigt lika typsnitt om det inte är exakt samma.

  • Zop

    Nej, detta program åkte i papperskorgen efter en dag. Inga typsnitt jag knäppte bilder på med kameran fungerade.