Övrigt

Holländska skolor satsar stort på iPad

iPad i skolan

iPad har under de senaste åren kommit att bli ett viktigt verktyg i den svenska skolan. I Holland väljer man nu att ta detta till nästa nivå genom ett experiment som kommer att pågå på elva skolor.

Alla elever från fyra år upp till tolv år ska få varsin iPad och tanken är att allt skolarbete ska gå genom dessa. Utbildningsplanen bestäms av eleverna själva tillsammans med lärare och föräldrar, för att sedan utvärderas var sjätte vecka. Lärare kommer att få en roll som vägledare snarare än som utbildare.

All information och alla uppgifter ska finnas i specialutvecklade appar, för att eleverna själva ska kunna bestämma när och var de ska arbeta med olika projekt.

Skolorna, som internt fått namnet “The Steve Jobs Schools” kommer att vara öppna året runt, från klockan 7.30 till 18.30, med stängt över jul och nyår. Eleverna kan komma och gå som de vill precis som på ett kontorsarbete. På detta sättet hoppas skolorna att barnen ska lära sig att ta ansvar och ser samtidigt en möjlighet för familjer att kunna resa iväg tillsammans när de själva vill, utan att behöva samordna med barnens skolor.

Verkligen intressant att se utvecklingen på detta projekt. Vad tycker du om iPads i skolor?

[via: http://www.idg.se/2.1085/1.515294/nederlandska-skolor-satsar-helt-pa-ipad “idg”]
[source: http://www.spiegel.de/international/europe/new-ipad-schools-in-holland-hope-to-revolutionize-education-a-907936.html “Spiegel Online”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!