by • 8 augusti, 2015 • NyheterComments (16)1429

”Apples iPhone-event hålls 9 september”

Föga förvånande för alla er som följer Apple och deras produktlanseringen kommer ett Apple-event att hållas i början av hösten. Lika lite förvånande är att nya produkter kommer att visas där och då. Buzzfeed:s John Paczkowski (som tidigare skrev för ReCode) har via för honom trovärdiga källor fått reda på att detta årliga event kommer att hållas vecka 37, där onsdag 9 september är det datum som Apple i nuläget planerar inför.

Även förra året hölls ett Apple-event 9 september, och även förra året spred Paczowski denna information innan Apple själva officiellt gått ut med det.

Läs vidare för att få reda på vad du kan förvänta dig för nya prylar under detta event.

[line]

Vad kan vi förvänta oss?

iPhone 6s och 6s Plus

En uppfräschning av iPhone-modellerna är mer eller mindre ristat i sten, och ska vi lita på historien är det enligt iPhone-kalendern ett ”S”-år i år, där Apple med vanligtvis behåller designen från föregående iPhone 6 och 6 Plus och enbart uppgraderar innehållet.

Enligt ryktena är Force Touch – tryckkänslighet direkt på skärmen, som introducerades i och med Apple Watch – vad iPhone 6s och 6s Plus kommer ha som största morot. Men vi ska nog också förvänta oss nya och snabbare processorer, bättre iSight-kamera och snabbare trådlösa anslutningar.

Vad Apple gjort med instegsmodellen iPhone 5c finns det inga direkt trovärdiga rykten kring i nuläget.

iPad

Lite överraskande är det dock att Paczkowski rapporterar att även iPad kommer att få ta del av rampljuset på detta event. Vanligtvis har nya iPad-modeller introducerats vid separata tillställningar senare på hösten och inte haft äran att dela på rampljuset med iPhone.

Men med tanke på den dalande iPad-försäljningen är det rimligt att anta att nya iPad-modeller inte är riktigt lika intressanta för Apples kunder och därmed inte är i behov av lika mycket exklusiv tid på scenen.

Samtidigt har det ryktats länge nu om en ”iPad Pro” – en större iPad-modell som utan tvekan skulle trivas bra med de nya multitaskingfunktionerna i kommande iOS 9.

Apple TV Remote Concept Hajek

Apple TV-koncept av Martin Hajek

Apple TV

Slutligen rapporterar Paczkowski att den tre år gamla Apple TV-enheten kommer att nylanseras med både ny hård- och mjukvara. Den nya Apple TV-enheten ryktas få en ny och tunnare formfaktor med snabbare processor samt större lagringsutrymme. Den kommer också enligt ryktena med en ny fjärrkontroll med bland annat touch-platta och inbyggd mikrofon för att möjliggöra sökningar via Siri (likt fjärrkontrollen för Nexus Player).

Sist, men inte minst, förväntas Apple också nu till slut låta tredjepartsutvecklare gå lös på enheten och sälja appar på en specifik App Store för Apple TV. Detta är något som både användare och utvecklare länge nu skrikit efter, men av någon för allmänheten okänd anledning har Apple väntat in i det sista.

Enligt spekulationer och rykten sägs Apple ha jobbat i bakgrunden med att skapa en streaming-lösning för Apple TV, och att det är därför man inte velat låta utvecklare släppa egna streaming-appar på den.

Och ni minns väl från Walter Isaacsons Steve Jobs-biografi, där Jobs säger att han ”tills slut har löst det” när det kommer till TV-tittande? Det är fortfarande väldigt oklart vad han faktiskt menade – kanske blir vi varse om det om en dryg månad.

Källa: Buzzed

 • Dan

  Jag känner mig tveksam till att iPhone + iPad + Apple TV kommer att presenteras, det är mycket på en gång. Jag tror att Apple följer den vanliga modellen med två presentationer under hösten, och det skulle i så fall kräva att dom har något väldigt intressant för att kunna hålla ett andra event, i princip en ny produkt…

  Jag tror mer på att iPaden får ett eget event för att den ska få mer rampljus, och öka försäljningen/marknadsandelarna, gärna ihop med någon större nyhet, t.ex. iPad Pro. Att lägga in iPaden i det här eventet är lite att ge upp den marknaden.

  På samma sätt tror jag att om Apple TV släpps på det eventet så är det en uppdaterad modell, inte något som revolutionerar TV-marknaden. Dvs får den streaming så blir det inte på samma event som en ny iPhone.

 • TianZhu

  Ingen ny Apple tv. Samma rykten har sagt tidigare år, och varje år nu har jag sagt nej. Jag har mina källor jag också :) en ny iphone? Absolut. Apple tv? Nix.

 • Last famous words :)

 • Apple har ju gjort rätt mycket förändringar i upplägg på senare tid. Gruber verkar inte tro att det är osannolikt för övrigt: http://daringfireball.net/linked/2015/08/07/paczkowski-fall-event

 • Dan

  Jag tycker hans åsikt verkar vara ungefär som min. Fokuset kommer att vara på iPhone, om iPad och Apple TV släpps så är det för att Apple inte tycker att dom behöver något fokus, dvs inga större nyheter…

 • TianZhu

  Jag har varit 100%ig hittills och kommer att vara det året ut angående Apple tv. Sen att vi får se en ny telefon är inga konstigheter.

 • Nope :)

 • :)

 • Dan

  Det enda som kan rädda mig nu är att Apple släpper en helt ny produkt om någon månad. :)

  Det känns som om det borde bli ett event till för övrigt, för iPad mini och iPad air borde väl också uppdateras och få lite mer nyheter än vad en smyguppdatering ger?

 • iPad mini 4 presenterades ju också under kvällen. Så inte troligt med ett event bara för iPad Air.

 • Dan

  Oj, det missade jag. Tack! Finns den tillgänglig i butik nu eller ska jag beställa online? :)

 • TianZhu

  Ska det vara så svårt för Apple att hålla det jag lovat? Gah! :) Kommer naturligtvis att köpa den nya, men väldigt besviken på att de har tagit bort optisk-ut.

 • TianZhu

  Haha, så han påminde även dig om misstagen man ibland gör? :D

 • Ja det ställer ju till lite problem för vissa. Nu har jag precis bytt receiver från en som inte hade ljud över HDMI till en som skall ha det.

 • Dan

  Japp, fast jag hade tänkt att kommentera det själv, men jag hann inte… :)

 • Dan

  Verkade inte finnas i butik, Apple store levererar i slutet av nästa vecka hoppas jag… :)