by • 2 mars, 2009 • NyheterComments (4)362

Hur delar jag upp händelser i iPhoto?

Dela

När jag importerade ett gäng bilder från min kamera så kom alla bilderna som jag tagit under en lång tid under samma händelse. Hur skapar jag nya händelser och flyttar bilder mellan dessa för som det är nu så har bilder från många händelser kommit under samma händelse.” – Peter

För det första är det skumt att det blir så, men för att svara på frågan så går du in i händelsen, klicka på de foton som du vill ha i en ny händelse och sedan på knappen Dela händelse som ligger i nedre botten till höger.

Vill du sedan flytta bilder mellan olika händelser markerar du de händelser som skall vara inblandade, dubbelklicka på en av de som är markerade och sedan kan du flytta bilder mellan de olika.

Se också vår videoguide om iPhoto ’08 där denna funktion introducerades.

 • Jag har funderat över just det här fast det omvända. Om jag tar en bild om dagen eller varannan dag som jag inte vill koppla till nån speciell ”händelse” så läggs ändå alla bilder som en egen händelse.Det blir stökigt efter ett tag. Samtidigt som jag inte vill ha en massa meningslösa händelser liggande i vyn så vill jag inte ta bort själva bilden. Men det är just det som händel om jag vill ta bort en händelse, då tar jag bort bilden också.
  Vist kan man skapa en händelse som heter ”slask” eller nåt, men det känns inte helt klockrent heller.
  För övrigt gillar jag iphoto 09. Nu har jag döpt alla köttbullarna som jag åt på Ikea förra veckan!! ;-)

 • På ämnet iphoto så undrar jag om man inte kan få iphoto att sluta spara kopior på oredigerade bilder? Mina 35 GB foton tar upp över 75 GB disk och det mesta av det går åt till att spara originalfiler som jag inte redigerat och följdaktligen är identiska med den bild osm iphoto visar upp.

 • Rikard>> Det fanns tidigare ett program som hette iphoto diet som slängde alla bilder som inte syntes. Jag vet inte om det finns längre, du kan ju googla på det

 • Peter

  Wow Vad smidigt det fungerar!!!
  Jag gillar iPhoto jättemycket